Pornó és anyázás a gyerekek honlapján

2008.11.20. 12:07 Módosítva: 2008.11.20. 16:55
A Vasas utánpótlás bázisának honlapján a gyerekek üzenőfalát a szülők acsarkodásra használták, a fórumra pornóoldalakat és vírusokat küldtek.

Az elmúlt napokban eltűnt a Vasas akadémia hivatalos honlapjáról az üzenőfal és a fórum rovat is. Késedi Gábor, a honlap főszerkesztője szerint mindkettőre az akadémia növendékei, a gyerekek érdekében volt szükség.

"Az üzenőfalat kifejezetten a gyerekeknek találtuk ki, és miután nem én csináltam, így bátran merem dicsérni, jó ötlet volt és jól is nézett ki. Úgy gondoltuk, hogy itt a gyerekek lelkesítsék, bíztassák egymást. Ennek ellenére a végén már a mocskolódás és a sértegetés volt a téma, amit érthetően nem a gyerekek folytattak” – mondta Késedi.

Véleménye szerint sértett szülő vagy gyerek, esetleg korábban eltávolított munkatárs is mocskolódhatott az oldalon.

"Úgy terveztük, hogy az üzenőfal a gyerekeknek, a feljebb található fórum pedig a felnőtteknek szólna. De ez nem vált be, mert amíg az egyiken gyalázkodtak, a másikra pornót és különböző vírusokat küldözgettek”.

Késedi elmondta, bíztak az emberek kulturáltságában és tisztességében, ezért nem kértek semmilyen adatot, e-mail címet vagy jelszót. Az egész normálisan indult, a többség értette, mit akarnak, de idővel egyre több tisztességtelen, majd undorító bejegyzés került fel.

"Az üzenőfalon elkezdtek azon veszekedni, ki játszik, miért pont ő, miért azon a poszton. Mondhatni, minden szülő edző volt, de amikor már túlmentek ezen és egyes gyerekeket kezdtek el kipécézni, az már sok volt”.

Késedi hiába írt be többször is, hogy hagyják meg a gyerekeknek az üzenőfalat, ez senkit nem érdekelt. Azt még elfogadta, hogy semmi kedves írás, egy köszönet nem hangzott el mondjuk a Milan focisulijának Magyarországra hozatala miatt, de amikor már arról kezdtek el írni, hogy ki mennyi pénzt nyúl le, ki milyen tisztességtelen, a klub vezetői szóltak neki, állítsa le az üzenőfalat.

Késedi nem akar senkit bántani, de úgy érzi, nem csak csalódott szülők és gyerekek, hanem olyan egykori kollegák is beírogattak, akik kisebb-nagyobb fegyelmi vétség miatt lettek eltávolítva a klubtól. Szintén értetlenül áll az előtt, hogy rengeteg szülő aki írt, a gyermeke más klub kötelékéhez tartozik, tehát érthetetlen, hogy miért hozzájuk jártak irogatni.

Jelenleg tehát az üzenőfal és a fórum is szünetel, nem tudni, mikor indulhat újra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport