Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Hajnal Tamásé a magyar Aranylabda

2008.11.25. 13:05
A Borussia Dortmund játékosa megvédte címét, a hazai sportújságírók 2007 után 2008-ban is őt látták a legjobb magyar labdarúgónak.

A sportújságírók szavazatai alapján Hajnal Tamás volt az év legjobb labdarúgója 2008-ban, így ő érdemelte ki a magyar Aranylabdának nevezett díjat. Az nb1.hu internetes lap 10. alkalommal rendezte meg a szavazást, amelynek keretében 30 szerkesztőség képviselője voksolt az öt legjobbra minden kategóriában.

Tavaly szintén a nyár óta a Borussia Dortmundot erősítő irányító középpályás győzött, így ő a második futballista, aki megvédte címét. Korábban ez csak a négyszeres győztes Király Gábornak sikerült.

Az idei szavazás szoros versenyt hozott, Hajnal mindössze egyetlen ponttal előzte meg a második helyen végző, szintén a Bundesligában szereplő Huszti Szabolcsot.

A legjobb játékvezetőnek az olimpiai döntőt is dirigáló Kassai Viktor, a legjobb edzőnek az U19-es válogatottal vb-szereplést kiharcoló Sisa Tibor, a legjobb légiósnak Szasa Dobrics (Vasas), a legjobb csapatnak az U19-es válogatott, a legjobb fiatalnak a Real Madrid tartalék együttesében szereplő Szalai Ádáma legjobb itthon játszó magyar játékosnak Bajzát Péter (Győr) bizonyult.

A 10. magyar Aranylabda-szavazás eredménye:

1. Hajnal Tamás (Borussia Dortmund) 111 pont

2. Huszti Szabolcs (Hannover) 110

3. Juhász Roland (RSC Anderlecht) 81