Hedvig
4 °C
15 °C
27 900 szavazat
41 554 szavazat

11 játékos pályázik az év ollózós góljára

2008.12.28. 14:47
2008 az ollózós gólok éve volt, sokan próbálták megcsinálni a mozdulatot, amelyet a pálcikaember Peter Crouch tud a legjobban, és sokaknak sikerült. Feltörekvő csillagok harcolnak a klasszisokkal, és egy olyan találat, amilyenhez foghatót még nem láttunk. Ön dönt, melyik volt 2008 legszebb ollózása.

Megpróbáltuk összeszedni 2008 legszebb ollózós góljait, amelyek felnőtt mérkőzésen estek, megörökítették őket, és még az internetre is fölkerültek. Tizenegyre bukkantunk rá, a legkorábbi márciusi, a legfrissebbet december közepén rúgták.

Ronaldinhóé volt az első, még március elején, az Atletico Madrid elleni bajnokin. A katalánok vezettek a csodás találattal, de aztán kikaptak. A gól arról is híres, hogy az utolsó volt, amit a brazil támadó a Barcelona mezében szerzett.

Májusban a Fiorentina csatára, Daniel Osvaldo döntötte el csapata torinói meccsét egy különösen nehéz mozdulattal, amikor magának tette föl fejjel a labdát. 1-0-ra nyertek vele.

Már ebben a szezonban ollózott Dél-Afrikában, az Orlando Pirates színeiben a Supersport United ellen az etióp Fikru Tefera. Előző két társához hasonlóan ő is a tizenhatoson belülről, a klasszikus mozdulattal. Nyertek is, 2-1-re.

A listának magyar szereplője is van, az ősszel jó formában futballozó Torghelle Sándor. Az augsburgi légiós az Ahlen kapujába talált be látványosan, amikor 3-0-ra győztek a Bundesliga 2-ben, augusztus végén.

Ősszel villant az ollózás legnagyobb mestere, Peter Crouch, aki két éven belül harmadszor szerzett gólt így, ezúttal a Stoke hálójába lőtt a Premier League-ben. A végeredmény 2-1.

Az Egyesült Államokból is pályázik gól, az egyetemi bajnokságban rúgta a nigériai Paulson Edum. Az ő csapata, a Southern New Hampshire is 2-1-re győzött a Franklin Pearce ellen. Ő nem profi, de ollózása különösen értékes, mert a büntetőterületen kívülről jött.

Görögországban az AEK-légiós algériai Rafik Djebbour döntött el bajnokit, amikor a 93. percben győzte le az Asteras Tripolist 2-1-re tökéletes mozdulattal.

December az ollózás hónapja lett Európában, karácsonyig három gól is született így. A hónap elején a Benfica-Setubal meccsen a brazil Anderson egyenlített 2-2-re 20 méterről.

Napok múlva Angliában a chelsea-s Deco lőtt oldalra vetődve, amikor 2-0-ra verték idegenben a Boltont. Nem a feje fölött rúgta el a labdát, de a követelményeknek teljesen megfelel a gólja.

Az egyik legszebb az idei utolsó ollózós gól a Sochaux-tinédzser Sloan Privaté, aki még csak 19 éves, de a legjobbak közé kerülhet, ha így folytatja. Erő, gyorsaság, precizitás, minden megvan a lövésében. A világ még nem, de a Caen-kapus már jól ismeri, a mérkőzés 2-2 lett.

Kilóg a sorból egy gól, ami nem futball, hanem futsal, de olyan látványos és zseniális, hogy itt kell lennie. A legjobb futsaljátékos, a brazil Falcao szerezte még szeptemberben, a dél-amerikai ország bajnoki döntőjén.

Hihetetlenül hangzik, de saját térfele közepén, nagyjából a pálya egyharmadánál csinálta meg a mozdulatsort.

Kié a legnagyobb?

A kaput ugyan teljesen üresen hagyta az ellenfél, de a labdaszerzés, a remek helyzetfelismerés, a kockázatvállalás, na meg a technika együttes megjelenése miatt abszolút tízpontos a találat: a labda épphogy a gólvonal előtt esett le.

A klasszis természetesen gólkirály lett - 32-t szerzett összesen -, csapata, a Jaraguá meg bajnok.

Nehéz választani ennyi csodálatos gól közül, mert minden ollózás zseniális, most mégis arra kérjük olvasóinkat, próbálkozzanak, jelöljék meg a legjobban tetszőt, hogy megtudjuk, melyik a 2008-as esztendő ollózós gólja.