Szabina
2 °C
15 °C

A Barcelona bejelentkezett Arsavinért

2008.06.26. 18:02
Az orosz futballista a hét elején jelezte, szívesen játszana a katalánoknál, most pedig kiderült, hogy ők már régóta figyelik a játékát. Vannak más kérők is bőséggel.

Az FC Barcelona érdeklődik a labdarúgó Európa-bajnokságon elődöntős orosz válogatott sztárja, Andrej Arsavin iránt. Ferran Soriano, a klub alelnöke beszélt arról, hogy hónapok óta figyelik az UEFA-kupa-győztes Zenit játékosának fejlődését.

"Valóban szeretnénk megszerezni, de ez nem egy hirtelen jött ötlet az Eb hatására, már régóta nyomon követjük a pályafutását", mondta a barcelonai Mundo Deportivo című lapnak a sportvezető.

Soriano azt is hozzátette, szerinte nem lesz könnyű leszerződtetni Arsavint, mivel "most mindenki őt akarja". Növelheti a katalánok esélyeit, hogy a 27 éves középpályás hétfőn kijelentette, legszívesebben Spanyolországban futballozna, majd szerdán már konkrétan a Barcelonát nevezte meg álmai csapatának.

"Egész életemben Barca-szurkoló voltam, és arról álmodoztam, hogy egyszer majd én is ott játszhatok. Sose gondoltam, hogy erre valaha is lesz esélyem, de a dolgok változnak", nyilatkozta az oroszok 10-ese, aki jelenleg az UEFA-kupa-győztes Zenit alkalmazásában áll.

Arsavin azonban nemcsak a Barca célkeresztjében van, korábban az Arsenal, a Newcastle United, a Manchester City és a Schalke 04 is bejelentkezett érte.

Az orosz labdarúgó az első két csoportmérkőzésen eltiltás miatt nem léphetett pályára, majd a svédek elleni találkozón és a hollandok elleni negyeddöntőn is parádésan futballozva a legjobb négy közé vezette az orosz együttest.