Salamon
-1 °C
13 °C

Arsavin és a világ legpofátlanabb gólja

2008.06.25. 11:24
Az Eb-n egyre briliánsabb oroszok közül is kiemelkedik Andrej Arsavin támadó-irányító és Jurij Zsirkov balhátvéd. Remek góljaik, nagyszerű lövéseik és zseniális szólóik korábban is voltak, ezekből gyűjtöttünk össze hármat.

Az Eb-felfedezettje Andrej Arsavin, két meccsen lőtt két góljával, csodás cseleivel, passzaival még az elképesztő orosz csapatból is kiemelkedik.

Úgy tűnik, 27 évesen még magasabb fokozatba kapcsolt - 2006-ban is az év játékosa volt amúgy -, az elmúlt egy éve kivételes volt. A Zenittel májusban UEFA-kupát, márciusban orosz szuperkupát, tavaly ősszel bajnokságot nyert.

Mindegyik győzelemben nagy érdemei vannak, adott 11 gólpasszt, szerzett 10 gólt a bajnokságban, és akadt néhány különösen emlékezetes találata.

A szuperkupadöntőn a Lokomotív Moszkva ellen ravasz lesipuskásként lopta el a labdát a kapustól, majd gurította az üres hálóba. A meccset 2-1-re nyerték, övé volt az első találat.

Valószínűleg szabálytalan, de mindenképpen pimaszul zseniális a Szpartaknak lőtt gólja bajnokin, amikor a kimozduló kapus kezei közül rúgta ki a labdát.

Az Eb-n eddig Svédországnak és Hollandiának rúgott gólt, mindössze két meccsét látva bejelentkezett érte az Arsenal, az Inter, a Barcelona és a Chelsea.

Nem talált még a hálóba az Eb-n, de szenzációs bal lábával többször próbálkozott Arsavin csapattársa, Jurij Zsirkov. Tud ő is gólt rúgni, amint láthattuk 2006 decemberében, egy CSZKA Moszkva-Hamburg BL-találkozón. Útban a kapuig négy védőt cselezett ki, szólójával 3-2-re nyertek.15%
3999 Ft
3400 Ft
15%
4995 Ft
4246 Ft