Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

Keressük az elődöntők legjobb futballistáját

2008.06.24. 13:12
Török, német, spanyol vagy orosz futballista mostanában az Eb legjobbja? Kiszemeltünk négy játékost, akik szerintünk eldöntheti a továbbjutás kérdését az elődöntőkben. Önök szerint ki viszi közülük a legtöbbre?

Négy csapat maradt az Európa-bajnokságon, kihullottak sztárok, hazamentek nagy tehetségek, azt kutatjuk, ki lesz az elődöntők legjobb játékosa.

A németek közül szóba kerül a kétgólos, óriási szabadrúgást lövő Michael Ballack, a remekül játszó Bastian Schweinsteiger, de szerintunk eddig Lukas Podolski a legkiválóbb. A csapat első három gólját ő szerezte, a portugálok kiverésekor remek gólpasszt adott.

Az elődöntőben összecsaphatott volna a legjobb török Arda Turannal, a második legjobb Nihat Kahvecivel és a spíler Tuncayjal, de az elsőt és a harmadikat eltiltották két sárga miatt, a közbülsőú pedig megsérült és hazautazott.

De a pályán lehet még az Európában teljesen ismeretlen Semih Sentürk, aki otthon gólkirály volt, majd az Eb-n Svájcnak fejelt, Horvátországnak rúgott piszok nagy gólt. Utóbbit a 122. percben. Pazar teljesítmény, hogy találatait mindössze 194 perc, bő két meccs alatt érte el.

Ki a legjobb?

A másik ágon a spanyolok az oroszokkal találkoznak. A spanyolok legjobban játszó futballistája eddig David Silva, de mivel egyetlen gólt sem szerzett, a góllövőlistát négy találattal vezető David Villát eléje helyezzük. Csak neki van mesterhármasa az Eb-n, győztes találatot is rúgott, igaz, a negyeddöntőben nem sokat mutatott.

A kvartett utolsó tagjának kiválasztásakor nem sokat vacakoltunk: Andrej Arsavin helye megkérdőjelezhetetlen. Csak két meccse van, mégis két gólnál jár, cseleit, passzait elmesélni nem lehet, látni kell.

Edzője, Guus Hiddink, aki korábban BEK-et és temérdek bajnokságot nyert a PSV-vel, edzette a Real Madridot, volt a holland válogatott kapitánya Dennis Bergkamp idejében, azt mondta, a 27 éves középpályáshoz hasonlítható futballista még nem dolgozott a keze alatt. Számítottunk befutására, nem is kellett csalódnunk, sőt, játéka minden várakozást felülmúl.

Ezek után a kérdés nem bonyolult: ki a legjobb? Szavazzanak.