Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Gyengébb ellenfelekkel készülnek az Eb-re

2008.05.26. 15:41
Két hét múlva már bőven benne leszünk a labdarúgó Európa-bajnokságban, a csapatok addig is sorra játsszák felkészülési meccseiket. A legtöbb résztvevő gyengébb ellenfelekkel készül, a lengyelek hétfőn és kedden is pályára lépnek.

Már két hét sincs a ladarúgó Európa-bajnokság rajtjáig, így érthető, hogy a résztvevők sorra játszák előkészületi meccseiket. A hét első felében minden napra jutnak barátságos találkozók, amelyek elsődleges célja a felkészülés és a keretek szűkítése.

Hétfőn a svédek hazai környezetben fogadják a szlovénokat, a lengyelek vendégei a macedónok lesznek. Mindkét találkozón hazai siker várható, még ha a játékosok valószínűleg vigyáznak is magukra, nehogy a rajt előtt sérüljenek meg.

Kedden a szakemberek szerint a legnagyobb favoritok közé tartozó németek Fehéroroszország együttesét fogadják, a házigazda osztrákok egy nem európai ellenfelet, Nigériát választották.

A keddi Franciaország-Ecuador és Csehország-Litvánia meccsek végeredménye hazai sikert hozhat, de nem elképzelhetetlen, hogy a taktikai variációk gyakorlása többet ér a győzelemnél. A lengyelek kedden Albánia ellen lépnek pályára.

Szerdán az oroszok az Eb-ről csak az utolsó körben lemaradt szerbeket fogadják, és bár nem Eb-résztvevőkről van szó, izgalmas lehet a szerdai angol-amerikai összecsapás is, amelyen David Beckham megküzdhet aktuális klubtársaival.

Eb-résztvevők barátságos mérkőzései:

Hétfő:
Svédország-Szlovénia, Göteborg 20 ó
Lengyelország-Macedónia, Reutlingen 20:30

Kedd:
Németország-Fehéroroszország, Kaiserslautern 17:45,
Lengyelország-Albánia, Reutlingen 20:30,
Ausztria-Nigéria, Graz, 20:30,
Franciaország-Ecuador, Grenoble, 21,
Csehország-Litvánia, Prága 20 ó,

Szerda:
Oroszország-Szerbia, Burghausen, 19 ó