Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Az Eb összes meccsét élőben adja az MTV

2008.05.13. 09:37
A Magyat Televízió szinte minden júniusi műsorát a foci-Eb-nek rendeli alá. Valamennyi meccset élőben közvetítik, és másnap meg is ismétlik őket. A helyszínről Egri Viktor, Gundel Takács Gábor, Somos Ákos és Somos Zoltán közvetít.

A június 7-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság mind a 31 mérkőzését élőben adja a Magyar Televízió. Schulek Csaba, a Telesport főszerkesztője az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta, ez lesz a tizenharmadik Eb, amelyet a tévé sugároz, hiszen 1960 óta valamennyi kontinensviadalt közvetítették.

A csoportmeccsek első és második fordulója alatt 17:35-től éjfélig az EURO-2008 uralja az m1-en a képernyőt, a meccsek hatkor és 20:45-kor kezdődnek.

Az utolsó csoportkörben - meccskezdet szintén 20:45-kor - az izgalmasabbnak ígérkező találkozót az m1, a másikat az m2 adja. A találkozók vége után az m1-en azonnal megismétlik a kettesen leadott meccset. Valamennyi mérkőzést másnap, 9 és 14 órakor megismétlik.

A 4-4 svájci és ausztriai helyszínről Egri Viktor, Gundel Takács Gábor, Somos Ákos és Somos Zoltán jelentkezik. A stúdióban a Zelinka Ildikó-Deák Horváth Péter vagy a Mérei Andrea-Török Olivér páros vezeti a műsort; szakkommentátorként két volt szövetségi kapitány, Bozsik Péter és Várhidi Péter, valamint az egykori válogatott hátvéd, Bánfi János működik közre.

A Híradó és az ESTE is rendszeresen foglalkozik az Eb-vel, illetve annak hatásaival, a döntő napján a Híradó például Bécsből jelentkezik. Emellett egy teljes női stáb utazik ki Bécsbe, hogy női szemmel mutassa be az Eb-t körülvevő eseményeket.