Hedvig
6 °C
15 °C

Aragonés az ellenfelet dicséri

2008.06.24. 10:39

Luis Aragonés, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, az Európa-bajnokság elődöntőjébe jutott négy csapat közül az orosz a legerősebb fizikálisan.

"Ezzel együtt túljuthatunk rajta" - fogalmazott a tréner a csütörtöki összecsapásra utalva. A két együttes már találkozott egymással az osztrák-svájci közös rendezésű tornán: a csoportkörben a spanyolok 4-1-re nyertek. Igaz, akkor még nem léphetett pályára az oroszoknál Andrej Arsavin, aki eltiltását töltötte, azóta viszont a svédek és a hollandok ellen is parádézott.

"Ő nagyon jó játékos, de nem az egyetlen veszély az orosz csapatban. Ez az együttes sokat fejlődött a torna során, önbizalomra tett szert. Nehéz lesz meglepni bármivel is szövetségi kapitányát, Guus Hiddinket" - vélekedett Aragonés.

A tapasztalt szakvezető ugyanakkor már közölte is a tennivalókat: meg kell akadályozni, hogy az oroszok kibontakozhassanak, a saját játékukat játszhassák és lekontrázzák őket, ehhez pedig le kell szűkíteni a teret.

Csütörtök este Bécsben kiderül, ebből mi valósul meg. Az első elődöntős összecsapáson, szerdán, Bázelben a németek és a törökök mérkőznek egymással.