Hedvig
6 °C
15 °C

Aragones szerint a németek a döntő esélyesei

2008.06.27. 09:42

Luis Aragones, az Európa-bajnoki döntőbe jutott spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a siker oka abban keresendő, hogy játékosai mindig hittek magukban. A csütörtöki, oroszok elleni 3-0-s elődöntős sikert elemezve elmondta, hogy nem úgy kezdtek, ahogy tervezték, éppen azt játszották, amit az oroszok szeretnek, hosszú indításokkal próbálkoztak, de amikor levették a labdát, védekezésben és támadásban végre a saját szintjükön tudtak játszani.

Arra a felvetésre, hogy Andrej Arsavin ezúttal nem sok vizet kavart, úgy reagált: "tudtuk, hogyan kell kontrollálni. Szeret szabadon játszani, ezért nálunk mindig akadt egy ember, aki őt felügyelte. Amikor sikerült túljutnia Sennán, ott volt Xavi vagy akárki más. Nagyon jó labdarúgó, rendkívül gyors, de én más orosz játékosokat is hasonlóan nagyra becsülök" - fogalmazott a 69 éves mester.

Aragones arról is beszélt, hogy nagyon elégedett a csapatával, amely megérdemli, hogy Európa-bajnok legyen. "A német csapat fizikálisan erősebbnek tűnik, de azért egyszer elfárad. És persze akadnak olyan spanyol játékosok is, aki sokat és gyorsan futnak. Sokat beszélek a játékosaimmal. Mindig mondom nekik, hogy nem elég jól játszani, képesnek kell harcolni, küzdeni is. Nem tudom, van-e esélyese a döntőnek. Talán a német csapat az, mert tapasztalt a finálékat illetően. Mindenesetre a csapatom megérdemelte, hogy döntőbe jusson, meglátjuk, melyik együttes érdemli meg, hogy nyerjen"  - zárta mondandóját a spanyol tréner.