Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

Halálos fenyegetést kapott Howard Webb

2008.06.15. 09:37
Halálos fenyegetéseket kapott egy Howard Webb nevű technikus, aki csak névrokona a labdarúgó Európa-bajnokság osztrák-lengyel találkozóját vezető bírónak.

A 62 éves "ál-Webbnek" rendőri védelmet ajánlottak fel, az e-mail címét pedig meg kellett szüntetni a számtalan fenyegető üzenet miatt, várhatóan új telefonszámot is kap. A vétlen angol férfinak annyi a "bűne", hogy ugyanabban a városban lakik, mint a Lengyelországban közutálatnak örvendő játékvezető.

Az igazi Webb 36 éves rendőr, aki azzal haragította magára a lengyel drukkereket, hogy a 93. percben 11-est ítélt az osztrákok javára és a kontinenstorna társrendezői az ebből szerzett találattal alakították 1-1-re az állást csütörtökön.

Az interneten különböző fórumokon olyan fotómontázsok jelentek meg, melyek késsel a fejében vagy célkereszttel a homlokán ábrázolják a szigetországi játékvezetőt.

Nem csillapította a lengyel közhangulatot Donald Tusk miniszterelnök sem, aki egy nappal a mérkőzés után kijelentette: "Tegnap szívesen öltem volna, tudják, ki lett volna az áldozat..."