Simon, Szimonetta
1 °C
15 °C

Juhász vagy Huszti eurómilliókat hozhat

2009.01.06. 07:57 Módosítva: 2009.01.06. 10:55
A magyar bajnokság játékosait középszerű csapatok sem nagyon keresték eddig, de a januári átigazolási szezonban még sok minden történhet. Nagyobb esély van arra, hogy Juhász Roland vagy Huszti Szabolcs klubot vált. Mindketten eurómilliót érnek, Szabics Imre és Király Gábor viszont már annak is örülne, ha ingyen mehetne.

A belga bajnokságban vezető Anderlecht magyar középhátvédjét, Juhász Rolandot az angol Daily Mail feltüntette tízes listáján, amelyre azok kerültek fel, akik a legkeresettebbek lehetnek a januári átigazolási szezonban.

„Nagy magabiztossággal bánik a labdával, jó a levegőben, kiismerhetetlenül cselez” – méltatták, megemlítve, hogy az északírek elleni barátságos válogatott meccs még inkább felkelthette a klubok érdeklődését.

A 25 éves Juhászt 2011 nyaráig köti szerződés a belga csapathoz, vagyis mindenképpen ki kell vásárolni a jelentkezőnek. A belgák alighanem ragaszkodnak hozzá, mert a nemzetközi kupában meghatározó erővé szeretnének válni.

Áráról nem írt az angol lap, de már az is nagy elismerés, hogy egyáltalán beválogatták a csapatba, amelyben Jurij Zsirkov, Benny McCarthy a manchesteri Ben Haim és Jim Beattie szerepel. Ha tippelni kellene, talán 2-2,5 millió eurót is megérhet.

Eddig felmerült az olasz Fiorentina és a német Schalke is a kérők közt. (Juhász erre úgy reagált, az összes ajánlatot meg kell hallgatni.) A játékos Angliában is elképzelte már magát, de a német bajnokság tempója is elnyerné a kedvét.

Juhász Roland

Nagyobb az esélye annak, hogy Huszti Szabolcs klubot vált, mert a Hannover továbbra is csak szenved a német bajnokságban, a skót Celticnek pedig régóta gondjai vannak a bal oldalon. Már Halmosi Pétert leigazolták volna, de végül az utolsó pillanatban nem jött létre a szerződés, pedig állítólag a meze is megvolt a Hull City játékosának.

Husztit az orosz UEFA-kupa-győztes Zenit is vitte volna a nyáron, az a kapcsolat, úgy tűnik, megszakadt. A Bolton megfigyelői lesben álltak az északírek elleni novemberi barátságos meccsen, és talán az Everton is versenybe szállhat érte. Feltéve, ha egy- vagy másfél millió fontot akar fizetni érte.

A Hannover vezetői többször kijelentették, nem eladó a 38-szoros válogatott középpályás, viszont a szerződése még fél évig tart, ha pénzt akarnak látni érte, feltétlen túl kell adniuk rajta.

Szabics Imre is klubot válthat, de korántsem ekkora összeg forog kockán. Az Augsburg egy csatárral játszik, és sorra nyeri a meccseket, Szabicsnak pedig rendre a kispad jut, csak a meccsek hajrájában cseréli be Holger Fach vezetőedző. A Kicker úgy írt róla, ő az áldozata a nyerő szériának. A helyi lap úgy tudja, a Hansa Rostock lehet a következő állomás a Stuttgartot is megjárt támadó életében.

Nagy az esély arra is, hogy Lőw Zsolt elhagyja a Hoffenheimet, talán a Frankfurt lehet következő klubja. A ballábas játékos biztosan érmet kap, amennyiben csapata a dobogón végez, mert egy meccset már játszott.

Huszti Szabolcs

Szélesi Zoltán is menne a francia Strasbourgból, nagy kérdés, lesz-e lehetősége rá, vagy ki kell várnia, hogy a csapat felkerüljön az első ligába.

Nagy fogás lehet a télen Király Gábor, mert a Burnleynél nem jut játéklehetőséghez, és nem is akarják nevezni, még akkor sem, ha a cserekapus sérült. A válogatott kapus roppant megalázó helyzetbe került, de nem kívánta elárulni, miért mellőzik. Azt azonban mondta, hogy senkit sem sértett meg, senkivel sem veszett össze. A László Csaba vezette skót Hearts harcba szállhat érte, ha lesz rá pénze. A Hearts Tisza Tibort vagy Németh Krisztiánt is szerette volna leigazolni, de végül nem tette, és mivel ősszel mindketten sokat voltak sérültek, nem is bánkódtak emiatt.

A Várhidi Péter vezette válogatottban szerepet kapott Farkas Balázs és Filkor Attila neve újra előkerülhet a következő hetekben. Farkasnak egyelőre erős a Dinamo Kijev, ezért szabadulna, Filkort pedig nyáron a Sassuolóhoz közvetítette az Inter. Mivel az újonccsapat a második, feljutó helyen áll, és Filkor nélkül is jól játszott, kevés lehetőség jut a magyarnak.

A magyar bajnokságból idén senki sem pályázhat komoly pontvadászatba, de középszerűbe sem. Azt sohasem lehet kizárni, hogy Waltner Róbert vagy Rajczi Péter nem fut-e neki újra esetleg valamelyik másodosztálynak.