Erik, Alexandra
EUR 383,96 Ft
USD 365,12 Ft
9 °C
23 °C

Arsavin 20 millió, szigorúan egy összegben

2009.01.08. 14:31 Módosítva: 2009.01.08. 19:02
A Zenit vezetői, ha már belementek, hogy eladják Arsavint, szeretnék megkapni érte legalább közel azt az összeget, amit fizettek érte. Az oroszok nem hajlandóak az összeg csökkentéséről tárgyalni, és egy összegben szeretnék megkapni a játékos árát, az Arsenalnak azonban igen szűk az átigazolási költségvetése.

Hiába akarja Andrej Arsavint az Arsenal, könnyen lehet, hogy nem lesz semmi az üzletből: a Zenit Szentpétervár irányítójának érkezését természetesen anyagi gondok akadályozhatják meg.

Az európai Szuperkupa címvédője 20 millió euró alatt szóba sem áll az érdeklődőkkel, ami magában még nem lenne gond, de a péterváriak egyben akarják az egész összeget.

Arsavint a kiválóan sikerült Európa-bajnokság után már nyáron vitte volna többek között a Tottenham, a West Ham, kedvence, a Barcelona, de az egyesület vezetői akkor még nem akarták pénzzé tenni. Végül sem a Barca, sem más nem tudta megszerezni a játékost, aki így Oroszországban fejezte be a szezont.

Arsavin maradt, a Zenit megnyerte vele az európai Szuperkupát, majd az orosz bajnokság 5. helyén végzett, így jövőre biztosan nem indulhat a jelentős anyagi haszonnal kecsegtető BL-ben.

A Zenit vezetői végül rászánták magukat, hogy elengedik a játékost, a napokban mi is beszámoltunk róla, hogy az Arsenallal kifejezetten jól állnak a tárgyalások, mindkét fél úgy gondolta, csak napok választják el őket a megállapodástól. Most mégis úgy néz ki, kútba esik az üzlet.

Arsene Wenger bevallottan nem kapott sok pénzt a klub vezetőségétől a téli átigazolási szezonra, amikor először szóba került Arsavin 20 milliós vételára, még azt is kibökték, hogy összesen körülbelül ennyi pénzt költhetnek.

A Zenit viszont nem enged a játékos árából, abba meg végképp nem hajlandóak beleegyezni, hogy részletekben kapják meg a pénzüket.

"Egy összegben akarják a pénzüket, Oroszországban ez a szokás. Ők is egy összegben fizettek ki Arsavinért 24 milliót a Dinamo Moszkvának" – mondta a játékos ügynöke, Dennis Lachter, aki szerint Arsavin akkor sem marad Szentpéterváron, ha nem jön össze az Arsenal-ügylet. Ezt megerősítette a csapat edzője, a holland Dick Advocaat is, aki nem számol támadójával a hamarosan kezdődő orosz bajnokságban.

A Zenit gond nélkül visszautasított egy 16 milliós ajánlatot a nyáron, mostanra azonban nagyon sok minden változott. Ha az energiaválság magában nem lenne elég, akkor a font gyengülése és az Arsenal szoros költségvetése akadályozhatja meg, hogy Andrej Arsavin végre bebizonyíthassa, megéri a körülötte kialakult felhajtást.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek