Jenő
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Király Gábor aláírt a Bayer Leverkusenhez

2009.01.30. 10:31 Módosítva: 2009.01.30. 12:41
Az angol másodosztályú Burnleyben megalázó helyzetbe került, a kispadra sem nevezték a szezonban, de a Leverkusen lecsapott rá, félévre megszerezte. A Bayernek válogatott kapusa van, alkalomadtán őt helyettesíthetné a berlini Herthánál nyolc évet lehúzott Király.

„Szerda este hatkor tudtam meg, hogy csütörtökön reggel nyolckor indul a gépem, összepakoltam, és már repültem is. Abszolút naprakész vagyok a német labdarúgásban, Angliában német és magyar nyelvű csatornáim is voltak. Tudom, hogy a Leverkusen kapusa a válogatottban is szereplő René Adler. A két klub kérésére nem is szeretnék bővebben beszélni erről, azt ígérték nekem, a Burnley honlapjára mindent megírnak a szerződésem hátteréről. Annyit elmondhatok még, hogy a harmadosztályú Crewe Alexandrához is kölcsön akartak adni, de azt hiszem, jobb lesz így nekem” – nyilatkozta az Indexnek Leverkusenből Király, aki még délelőtt aláírta a szerződését.

Király helyzetét nehezíti a Kicker nevű tekintélyes német szaklap szerint, hogy a világbajnok Rudi Völler sportigazgató harmadik számú kapust keres. Az újság három jelöltet említ meg rajta kívül, a wolfsburgi Jentzscht, a gladbachi Gospodareket és a rostocki Wächtert.

A 32 éves, hetvenszeres válogatott kapus a Burnleyben ellehetetlenült, megalázó helyzetbe került, akkor sem nevezték a csapatba, ha valamelyik riválisa sérüléssel bajlódott. De mint emlékeztetett rá most is, nem nyugtalankodott, tudta, hogy sorsa egyszer jobbra fordul.

A megkeresésnek örült, szerinte második számú kapus lehet Benedikt fernandez ugyanis térdsérülése miatt két hónapot kihagy. Egyúttal segíthetné a 24 éves Adler fejlődését. Királynak 198 Bundesliga meccse van.

A 2001-ben a Bajnokok Ligája döntőjéig jutó Leverkusen pillanatnyilag az ötödik helyen áll, de mindössze három pont választja el a vezető Hoffenheimtől.