Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Cantona óta nem rúgtak ekkorát

2009.02.02. 15:09 Módosítva: 2009.02.02. 16:36
A legendás kung-fu rúgáshoz hasonlítja az angol sajtó José Bosingwa megmozdulását, amikor vasárnap letaposta ellenfelét a Liverpool-Chelsea-meccsen. Nem büntették a belépőért, de utólag még eltilthatják.

Kirúgta a pályáról a vasárnapi Liverpool-Chelsea angol futballrangadón a vendégvédő José Bosingwa a hazaiak csatárát, Yossi Benayount, mégsem kapott sárga lapot sem.

A hosszabbításban biztos vezetésnél a sarokban tartotta a labdát az izraeli légiós, hogy teljen az idő, Drogbával hadakozott sportszerűen, amikor a portugál odalépett, és a hátába taposott.

A vékony csatár ráesett a szögletzászlóra, ami teljesen elgörbült alatta, a partjelző lengetett, józan ésszel meggondolva azért, hogy a bírónak jelezze, súlyos szabálytalanság történt. De ha jobban megnézzük, az asszisztens csak egy sima bedobást jelez kifelé, amivel a meccs folytatódott.

Mike Riley játékvezető valószínűleg nem is látott semmit, nem büntette a hátvédet. A Liverpool nem járt rosszul, végül 2-0-ra nyert, a londoniak viszont igen, amikor fél órával korábban Riley igazságtalanul állította ki Frank Lampardot.

”Ha Bosingwát leküldi, elfogadom, rendben, de Lampardot nem kellett volna kiállítani. Bízom benne, hogy a bíró megnézi a videót, és a jelentésében megváltoztatja az ítéletét” – nyilatkozta a Skysports tévécsatornának a Chelsea-menedzser Luis Felipe Scolari.

A futballszövetség még várja Riley jegyzőkönyvét, de jó esély van rá, hogy Lampardot utólag felmentik: múlt héten a WBA-s Robinsont állították ki a Manchester United ellen sokkal durvább becsúszásért, de később törölték a piros lapját.

Ez persze már nem segít a Chelsea-n, és az sem, hogy Bosingwát utólag veszíthetik el néhány meccsre. Ha Riley az ő videóját is megnézi, és kiállításnak ítéli, eltilthatják.

”Bocsánatot kérek, nem akartam bántani. Tudom, hogy helytelen volt, sajnálom” – igyekezett csökkenteni bűneit a klubhonlapon Bosingwa.

Nem lesz könnyű elérnie, hogy elnézzék neki, néhány angol lap Eric Cantona kung-fu rúgásához hasonlította az övét. Persze az néző ellen, a lelátón történt, és nem lehetett nem észrevenni, nem büntetni.