Salamon
-1 °C
13 °C

Hó miatt hosszabbodik az igazolási szezon

2009.02.02. 17:02 Módosítva: 2009.02.02. 22:09
Anglia az időjárás miatt megbénult, 6 óra után is lehet kereskedni, de csak a bejelentett játékosokkal. Andrej Arsavin marad a Zenitben, Robbie Keane visszatér a Tottenhamhez.

Meghosszabbították Angliában a januári átigazolási időszakot, közölte hétfő délután a Premier League egyik szóvivője. Az ok, hogy Nagy-Britanniában ítéletidő van, folyamatosan havazik, az összes londoni repteret le kellett zárni, ami lehetetlenné teszi a futballisták utazását.

A liga viszont feltételeket szabott: csak azok kapnak időt, akik már nagyjából szóban megállapodtak, és ezt mindkét érdekelt klub e-mailben tudatta a szövetséggel. Minden esetet külön-külön meg fognak vizsgálni.

A határidő egész Európában hétfő este 6 óra, de az angol klubok, illetve a velük kereskedő külföldiek kivételt jelentenek.

Délután még több, nagy pénzt jelentő igazolás lógott a levegőben. A zenites Andrej Arsavin Londonban egyezkedett az Arsenallal, de úgy néz ki, mégis a Zenitben marad, a liverpoolos Robbie Keane is a fővárosban van, hogy aláírjon a Tottenhamhez, amit a nyáron hagyott el. A klubok megegyeztek, visszatérése hivatalos.

A Manchester City kölcsönadta a brazil Jo-t az Evertonnak, a Wigan Henryi Camarát a Stoke-nak, a Liverpool Gulácsi Ádámot a Herefordnak. A tottenhames Giovanni dos Santos viszont nem megy a Portsmouth-ba, mert megbukott az orvosi vizsgálaton.

A következő órákban persze még bármi megtörténhet, váratlan üzletek is létre jöhetnek, gyarapodhat az eddig 140 millió fontos forgalom.