Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Guus Hiddink a Chelsea új edzője

2009.02.10. 19:57
Az orosz válogatott holland szövetségi kapitánya a szezon végéig vállalta el a feladatot, néhány hónapig két csapatot edz, nyártól valószínűleg Carlo Ancelotti vezeti a londoni klubot.

Szombaton, a Watford elleni FA-kupa meccsen már az új edző, Guus Hiddink ül a Chelsea kispadján. Az orosz válogatottat is irányító holland közeli barátja a milliárdos klubtulajdonos Roman Abramovicsnak, Hiddink a szezon végéig kapott megbízást.

A timesonline információi szerint az orosz futballszövetség megengedte, hogy a nemzeti csapatot irányító edző tárgyaljon a londoni klubbal, de feltételül szabták, hogy új munkája nem ütközhet az orosz válogatott irányításával.

"Kivételes helyzetben vagyok. Ha bármely más klub keresett volna meg, azonnal nemet mondok, de a Chelsea más. Jóban vagyok a tulajdonossal, segítek neki, ha tehetem. Megbízásom néhány hónapra, a szezon végéig szól.

Mikor az orosz válogatott vébéselejtezőt játszik, azt a csapatot edzem, de olyankor úgyis szünetelnek a bajnokságok. Ismerős a helyzet, néhány éve egyszerre edzettem az ausztrál válogatottat és a PSV Eindhovent" - mondta Hiddink első nyilatkozatában.

Az angol sajtó szerint nyártól a jelenleg a Milant vezető Carlo Ancelotti jön a kispadra, de sem az edző, sem a Milan részéről egyelőre nem érkezett visszajelzés.

Hiddink elődjét, a brazil Luis Felipe Scolarit hétfőn bocsátották el. Scolari hét hónapig ült a Chelsea kispadján, november vége óta nagyon gyengén játszott a londoni gárda, a Bajnokok Ligájában is nehezen jutottak tovább csoportjukból. A bajnokságban hazai pályán 16 pontot veszítettek, a legutóbbi forduló után a negyedik helyre estek vissza.

Roman Abramovics 2003-ban vette meg a Chelsea-t, azóta Scolari volt a negyedik edző, akinek idő előtt kellett távoznia posztjáról. 2004 nyarán Claudio Ranierit, 2007 szeptemberében José Mourinhót, tavaly júniusban pedig Avram Grantot rúgták ki, mert egyikükkel sem tudta megnyerni a Bajnokok Ligáját a Chelsea.