Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

Raúl és Guti egyszerre hagyná el a Realt

2009.03.01. 11:49 Módosítva: 2015.05.21. 00:45
A spanyol bajnokság 25. fordulójában nem játszott jól, de két góllal mégis nyert a Real Madrid az egy hete Barcát verő Espanyol otthonában. Guti és Raúl mentette meg a címvédőt, mindketten a héten jelentették be, hogy két év múlva elhagyják a Realt.

"Két év múlva biztosan távozom innen, és egy egzotikus országban focizok tovább. Érdekelne Katar vagy Dubaj, de akár az Egyesült Államok is" - közölte a 32 éve Guti, aki szombaton csereként beállva szabadrúgásból szerezte meg a vezetést a madridiaknak.

Guti 1995-ben mutatkozott be a Realban, és 515 mérkőzésen 82-szer volt eredményes. 2011-ben jár le jelenlegi szerződése, és úgy tűnik, nem akar hosszabbítani. Ugyanez elmondható Raúlról is, aki az Espanyol ellen 14. gólját szerezte a szezonban.

Gutihoz hasonlóan a csatár is elárulta a napokban, hogy két év múlva valószínűleg elhagyja a Real Madridot. "Sokan azt mondják, hogy a csúcson kell abbahagyni. De ki tudja, mikor van az a bizonyos csúcs? – tette fel a kérdést a 31 éves Raúl, aki immár 312 találatnál jár a Real mezében, és ezzel minden idők legeredményesebb madridi játékosa.

„Úgy gondolom, hogy még két és fél évet focizok. Hat hónappal a tervezett visszavonulásom előtt készítek egy számvetést, aztán meghozom a végleges döntésemet." Raúl megemlítette, elképzelhető, hogy egy évet még külföldön is focizik: "Lehet, hogy az Egyesült Államokban fogok játszani" - fogalmazott.

Legutóbb David Beckham hagyta ott a Real Madridot egy amerikai klub kedvéért, 2007-ben igazolt a Los Angeles Galaxyhoz az angol középpályás.