Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

Terry kapáslövése és Mascara félpályása

2009.03.02. 19:18
Ismét összeszedtük az európai topbajnokságok e hét végi legnagyobb góljait, fél pályáról meglőtt találat, zseniális szóló és pompás kapás is van köztük.

Spanyolországban az Atletico Madrid 4-3-ra nyert a Barcelona ellen, a találkozón szinte valamennyi gólja bekerülhetne a hét legszebb találatai közé. Henry tekerése ugyanúgy, mint Messi és Agüero szólója vagy Forlan bombája. A Barca veresége ellenére továbbra is vezeti a bajnokságot, de már csak négy pont az előnye a Real Madrid előtt.

A Real azt az Espanyolt verte 2-0-ra, amely egy hete éppen a Barcelonát győzte le. A madridiak sokáig eredménytelenül támadtak, de a 68. percben Guti remek szabadrúgásból szerezte meg a vezetést. A spanyol játékos az ellene elkövetett szabálytalanság után 25 méterről csavart ballal a jobb felső sarokba.

Angliából is vezetést hozó gól került a legszebbek közé. A Chelsea a Wigan ellen a 25. percben szerezte meg első gólját, miután Lampard baloldali beadását kifejelték a védők, az érkező Terry pedig a tizenhatos vonaláról kapásból lőtte el a labdát.

Olaszországban a Catania könnyedén verte idegenben a Palermót. A 4-0-s sikerhez az is kellett, hogy a hazaiak a 16. perctől emberhátrányban játszottak, de Mascara gólja – amelyet a kezdőkör széléről kapásból lőtt el – mindenképp ott lesz az év végi gólszépségversenyeken is.

Szintén szépségdíjas volt a Sampdoria-Milan meccs második hazai találata. Pazzini kapott remek kiugratást, egy csellel elküldte a becsúszó Bonerát, és az alapvonaltól mintegy másfél méterre, az ötös vonaláról kilőtte a hosszú sarkot. Abbiatinak esélye sem volt.

A hétvége gólja

Ha nem is nagy góllal, de hatalmas potyával magyar szereplője is van a hétvégének. A Larisza-Ergotelisz görög bajnokin a vendégek kapuját Posza Zsolt védte, aki jelentős szerepet vállalt csapata 3-2-es vereségében. Az első gól előtt éppen az érkező csatár elé ütötte a labdát, majd a harmadiknál hiába mentett bravúrosan, mégis gólt kapott. Az 54. percben a kapujából 20 méterre kifutva tisztázott, pechjére a labdát a kezdőkörből azonnal visszarúgták. Gól azonban nem ebből a lövésből lett, mert a labda a felső kapufáról kipattant. Érkezett azonban Guela, akinek nem volt nehéz a kapuba helyeznie, miközben a magyar kapus nagy vetődése után éppen a hálóból próbált meg kiszabadulni.