Valér
2 °C
8 °C

Ledobta a pólóját, kitiltották az országból

2009.03.02. 11:09 Módosítva: 2009-03-02 11:09:45
A szaúdi kupadöntő után a győztes csapat román edzője ledobta a koronaherceget ábrázoló ünnepi pólót. Azonnal kirúgták, és többé az országban sem vállalhat munkát. A szurkolók tüntettek érte.

Azonnali hatállyal menesztették és az országból is kiutasították az Al-Hilal Riyadh vezetőedzőjét, Cosmin Olariut. Mindez azután történt, hogy csapatával a múlt hét végén az Al Shabab Riyadhot 1-0-ra legyőzve megnyerte a Szaúd-Arábia koronahercegéről elnevezett kupát.

Olariu a kupagyőzelem után szeretett volna a páholyban a herceggel együtt ünnepelni, de a biztonsági emberek nem engedték fel. A román szakember ezen annyira felhúzta magát, hogy otthagyta csapatát, és az ünneplésre felvett pólót is ledobva elrohant.

A pólón éppen Bin Abdul Aziz koronaherceg volt látható. Az ország sportági szövetségének döntése alapján Olariut ezért a tettéért azonnal felmentették, és még azt is megtiltották neki, hogy a jövőben bármikor Szaúd-Arábiában edzősködjön.

Olariu azonnal bocsánatot kért, maga a herceg is közbenjárt érte, de a szövetség vezetői hajthatatlannak bizonyultak. A 40 éves edző 2007 óta dolgozott Szaúd-Arábiában, jelenleg első helyen áll csapatával a bajnokságban.

Korábban hazájában irányította a Steaua, a National Bucuresti és a Politechnika Timisoara együttesét is. Keresete évi 1,6 millió dollár volt, népszerűségére jellemző, hogy menesztése után a szurkolók a csapat stadionja előtt tüntettek érte.