Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Dárdai Pál: Én fizetek, csak jussunk ki

2009.03.03. 14:26
Dárdai Pál, a Hertha BSC magyar középpályása fontos gólt szerzett, de helyén kezeli. Szerinte azért lehet első a csapata a Bundesligában, mert a Bayern Münchennek váratlanul gyenge az idénye. "Munkás, birkózós, hajtós csapat a miénk, elöl meg csak rúg valaki egy gólt" – jellemezte Dárdai a berlini csapatot, amelyről még senki nem beszél bajnokesélyesként.

„Nagy nyomás volt rajtam, a fiam mindig kérdezgette, gólt már sohasem lövök, meddig kell még várnia? Erre az ukrán Voronyin még rátett, azzal cukkolt, hogy biztosan nem akarok gólt lőni, ezért hagytam ki a nagy helyzetemet a Wolfsburg ellen. Így nem volt mit tennem, be kellett lőnöm szombaton. Ezzel nem akarom elvenni az ukrán csatár kenyerét, de jólesett, hogy a kapuba gurítottam a labdát” – kezdte a Bundesligát vezető Hertha BSC magyar középpályása, Dárdai Pál.

Elismerte, rúghattak volna négy vagy öt gólt is a Mönchengladbachnak, de a félidei 2-0-s vezetés után kaptak egyet.

„Ezért nem vagyunk mi klassziscsapat, mert nem tudjuk az ilyen esélyeket kihasználni. Munkás, birkózós, hajtós kis csapat a miénk, elöl meg Voronyin és Pantelics csak belövi a helyzeteit. Amikor a Bajnokok Ligájáig jutottunk, akkor is így volt, tízen birkóztunk, és elöl Preetz csak belebotlott egy gólba” – magyarázta.

A tizenhetedik Bundesliga-találatát szerző Dárdai úgy gondolja, azért lehet ilyen szoros a német bajnokság, mert a Bayern München elhagyja a fontos pontokat, és erre a szezon elején senki sem gondolt.

„A berlini vagy a brandenburgi újságokon kívül senki nem beszél még rólunk, és jobb is így, hogy nem vesznek komolyan bennünket. Legyen meg a két következő meccsünk, győzzük le az örök mumust Cottbust, utána a Leverkusent, és akkor megnyugodhatunk. Egyúttal akkor idegeskedhetnek a többiek. Akkor már olyan erő és motiváció lehetne bennünk, ami kitarthat a végéig. A védőnk, Simunic azt üzente a szurkolóknak, még nyolc meccset nyerünk a hátralévő tizenkettőből, és akkor együtt ünnepelhetünk, elsők maradunk. Félve kérdeztem tőle, szerinte ennyi elég lesz? Azt mondta, igen, mert körbeverések lesznek. Hát szerintem az lehetetlen, hogy a Bayern még négy meccset veszítsen. De ki tudja? Egy a fontos, tegyük a dolgunkat, szerezzünk hat pontot a két következő meccsen” – latolgatott a játékos.

Dárdait a Kickert kivéve a szaklapok a forduló válogatottjába tették, a Kickertől két és felest kapott, Voronyin mögött a második legjobbja volt csapatának. „Engem nem szoktak felosztályozni, már megszoktam” – reagált.

„Idővel azt tanultam meg, semmi nem szabad, hogy kihozzon a sodromból. Árasztanom kell a nyugalmat, feleslegesen nem idegeskedek, mert nem bíznak bennem a társak. Semmit nem szabad túldramatizálni, ennek a gólnak sem szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani. Bement, és kész” – állította.

Dárdai már várja a válogatott március végi összetartását is, mert szeret a magyar közönség előtt játszani, jobban, mint bármelyik más stadionban a világon.

„Hallottam, hogy 15 milliós a jutalom, ha kijutunk a vb-re, én meg azt mondom erre, én fizetek, csak jussunk ki. Ha mentálisan rendben leszünk, van esélyünk Albániában. A többit meglátjuk utána. Szerintem jó néhányuknak a pénz már nem számít, csak a presztízs. Hogy egyszer ott lehessünk.”