Ágnes
-1 °C
2 °C

1 éve nem fújnak be 11-est az Inter ellen

2009.03.04. 00:17 Módosítva: 2015-05-21 00:35:31
A milanói futballcsapat 2007. szeptember 23 óta nem kapott gólt 11-esből a Serie A-ban, az utolsót egy éve fújták be ellenük. A római sajtó kiakadt, a milanói nem is foglalkozik a jubileummal.

2008 március 2-án, a Nápoly elleni, idegenbeli bajnokin fújtak legutóbb 11-est az Inter ellen a Serie A-ban. Az évfordulóra az után emlékeztetett az Il Messaggero című római lap, hogy a vasárnapi Inter-Román véleményes büntetőt rúgott be Marco Balotelli, a milanóiak tinédzser csatára.

Legutóbb Marcelo Zalayeta lőhetett a kék-feketék ellen, ám Julio Cesar kapus kivédte.

Ugyanígy járt 2008 február 3-án az utolsó előtti kísérletező, az empolis Luca Saudati is.

Az utolsó, aki büntetőt értékesített az Inter ellen, a livornói Massimo Loviso volt, 2007 szeptember 23-án.

Az olasz sajtó milanói része nem írt a jubileumról, a minden szempontból vezető La Gazzetta dello Sport sem emlékezett meg róla. Az idei bajnokságban 25 forduló után az Inter az egyetlen, ami ellen nem fújtak büntetőt.

Nicola Rizzolit, aki a vasárnapit beintette és a legutóbbi Inter ellenit beintette, el akarja tiltani az első osztálytól a bíróküldő testület vezetője, Pierluigi Collina. A római Corriere dello Sport úgy tudja, a játékvezetők vezére szerint nem történt szabálytalanság, bár a felvételeken látszik, Marco Motta és Daniele de Rossi is hozzáért a csatárhoz.

Rizzoli a főszereplők mögött helyezkedett, ahonnét úgy tűnhetett, de Rossi meg is akasztotta a támadót.

Az Inter a góllal 2-3-ra alakította az eredményt, majd kétgólos hátrányból egyenlített ki a hajrában, a vége döntetlen lett.