Piroska
-2 °C
5 °C

Leépítés és bércsökkentés a Milannál

2009.03.04. 15:50 Módosítva: 2015-05-21 00:30:51
A rosszul szereplő, de így is a legnagyobb fizetéseket átutaló AC Milan a gazdasági világválság miatt szánta rá magát, hogy 120 millió eurós éves bérköltségét 80-90 millióra szorítsa. A milánóiak egyúttal elálltak a Liverpool 8 milliód védője, Daniel Agger szerződtetésétől és három játékost átadólistára tettek.

A gazdasági világválság miatt 30 százalékos bércsökkentésre szánta el magát az AC Milan.

A La Gazzetta dello Sport szerdai száma szerint Silvio Berlusconi elnök így kívánja megállítani az egyesület további eladósodását, amely évente 120 millió eurót fizet játékosainak. Ezzel a Milan költi a legtöbbet bérekre holtversenyben az Interrel, de szorosan követi a milánóiakat a Juventus is a maga 115 milliójával.

A Milan ebben az szezonban nem emel föl semmit
A Milan ebben az szezonban nem emel föl semmit

A kétségkívül brutális összeget kívánja a vezetés 85 millióra karcsúsítani, a döntésben minden bizonnyal szerepet játszik a csapat gyenge szereplése: a Milan kiesett az UEFA-kupából, az Olasz Kupából és 11 ponttal van lemaradva az első helyen álló Inter mögött.

A válságkezelés további jele, hogy a milánóiak nem tárgyalnak tovább a Liverpool 8 millió euróért kínált védőjével, a dán Daniel Aggerrel, ezen kívül három fővel csökkentik a keret létszámát.

Az átadólistára kerülő futballisták között van állítólag a brazil kapus, Dida is, aki jelenleg évi bruttó 8 milliót kasszíroz a piros-feketéknél.

A Milant erősíti a világ egyik legjobban megfizetett labdarúgója, a brazil Kaká - 9 millió eurót keres egy évben -, akit már a télen óriási összegű ajánlatokkal bombáztak, vitte volna a Manchester City egy vagyonért.

Azt egyelőre nem tudni, milyen arányban érintik a megszorítások pontosan az egyes játékosokat.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft