Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Van der Sar potyát kapott, de nyert a MU

2009.03.04. 23:33 Módosítva: 2009-03-04 23:34:53
A Premier League 28. fordulójában kapusa hibája miatt hátrányba került a Manchester United, de fordítani tudott Newcastle-ben, és már hét ponttal vezet a Chelsea előtt. A forduló többi meccsén a vesztes csapatok gólt sem tudtak szerezni, egyik magyar sem játszott a Fulham-Hull City meccsen.

A rekordokat halomra döntő Edwin van der Sar kapitális hibájából megszerezte a vezetést a Newcastle a Manchester United ellen, de a hazaiak öröme csak a 20. percig tartott, ekkor Wayne Rooney szép góljával egyenlített a MU. A Liverpool és a Chelsea győzelmével lépéskényszerbe kerülő vendégek nem is álltak le, végig domináltak a jó iramú, nyílt meccsen.

A második félidő közepén Dimitar Berbatov egy óriási védelmi hiba után már a manchesterieket juttatta előnyhöz, a fáradó hazaiak pedig már képtelenek voltak újítani, győzelmével Alex Ferguson csapata egy meccsel kevesebbet játszva hét ponttal vezet a Chelsea előtt.

Leszakadt a dobogósoktól a várakozáson felül szereplő Aston Villa, miután küzdelmes, szoros meccsen kikapott a Manchester City otthonában. Két kiállítást, de csak egy gólt hozott a Wigan-West Ham összecsapás, a vendégektől Carlton Cole két perccel győztes gólja után kapta meg második sárgáját az első félidőben, és a Wigan is 10 emberrel fejezte be a meccset.

A Fulham-Hull meccs lehetett volna a Premier League magyar rangadója, de sem a hazaiaknál Gera Zoltán, sem a vendégeknél Halmosi Péter nem lépett pályára. Az összecsapást a vendég Hull Manucho 91. percben szerzett góljával nyerte meg.

A Tottenham egy félidő alatt szétszedte a Middlesbrough-t, már a szünetben 3 góllal vezettek a londoniak, akiknél Aaron Lennon duplája mellett betaláltak a sztárcsatárok is: előbb a visszatért Robbie Keane, majd az orosz Roman Pavljucsenko lőtt gólt.