Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

150 fölött van Frank Lampard IQ-ja

2009.03.06. 14:09 Módosítva: 2009-03-06 14:10:27
Frank Lampard, a Chelsea angol középpályása-kimagasló eredményt ért el egy IQ teszten, amelyet a londoni klub összes játékosa elvégzett .A Chelsea orvosa nem árulta el Lampard pontos teszteredményét, de a hírek szerint 150 fölötti pontszámot ért el. Jól vizsgázott a csapatkapitány John Terry is.

“Terry az első háromban volt, de Lampard az egyik legjobb eredményt érte el, amelyet a mérést végző cégnél valaha is láttak" – nyilatkozta a csapatorvos Bryan English. A 150 pont feletti eredmény azt jelenti, hogy Lampard Anglia legintelligensebb embereinek egyike.

Az irányító középpályás egy essexi magániskolában végezte középiskolai tanulmányait kiváló eredménnyel, latinból különösen jó volt.

Mégsem a továbbtanulást, hanem a futballt választotta, 18 évesen lett profi a West Hamnél, és 2001 óta játszik a Chelsea-ben. Nemcsak technikailag képzett, remekül lát is a pályán, mindig képes egy-egy zseniális és váratlan megoldásra.

A 30 éves Lampard ráadásul évek óta a Chelsea legeredményesebb gólszerzőinek egyike, és 121 bajnoki találatával a Premiership történetének második legtöbb gólt szerzett középpályása.

Küzdenitudásban is az élen jár, múlt szombaton a Wigan elleni bajnokin a 91. percben fejelt győztes gólt, amivel a Chelsea feljött a második helyre a tabellán. Az új edző, Guus Hiddink érkezése óta ismét azt a formáját hozza, amelyet a 2004 és 2006 között José Mourinho irányítása alatt mutatott.

Akkoriban nemcsak a nagyszájú portugál szerint volt a világ egyik legjobbja Lampard, a 2005-ös Aranylabda-szavazáson második lett Ronaldinho mögött.