Valér
2 °C
8 °C

Már négy ponttal vezetnek Dárdaiék

2009.03.07. 17:52 Módosítva: 2015-05-21 00:20:31
A Bundesligában élen álló berlini Hertha Dárdai Pállal a pályán hátrányból fordított és 3-1-re nyert Cottbusban a 23. fordulóban. A mögötte állók botladoztak, kivéve az ultimátum alatt játszó Bayern München, amely szintén fordított a Hannover ellen és 5-1-re győzött.

A listavezető Hertha BSC a Bundesliga 23. fordulójában sem botlott és már négy ponttal vezeti a német futballbajnokságot. A berliniek Cottbusban tudtak nyerni 3-1-re.

A csapat meghatározó játékosa, Dárdai Pál végig a pályán volt. A Cottbust a magyar középpályás mumusnak tartotta, de csapata azért jó most, mert az ilyen meccseken nem bukik el.

A kiesés elől menekülő Cottbus szerezte meg a vezetést egy távoli lövéssel. Ezután azonban az ukrán Andrij Voronyin nem adott esélyt a hazaiaknak.

A csatár még a szünet előtt megfordította az állást két közelről szerzett góllal. A fordulás után a Hertha már a kontrákra rendezkedhetett be és egy ilyenből állította be a végeredményt az egyedül a kapura törő Voronyin.

A Hertha első helye nem forgott veszélyben a bénázó üldözőknek köszönhetően. A tavasszal visszaeső őszi első, a forduló előtt harmadik Hoffenheim otthon nem bírt a Werderrel és 0-0-ra végzett. A meccse előtt még második Hamburg, amely nemrég még az élen is állt, rosszabbul járt, 4-1-re kapott ki a Borussia Mönchengladbachtól. A HSV-nek ez volt a legnagyobb versége a szezonban.

A szombat reggel még csak negyedik Bayern München viszont biztosan nyert. A vezetők ultimátumot adtak Jürgen Klinsman edzőnek, mégpedig azt, hogy ha nem szerez a következő három meccsen hét pontot a csapata, akkor mehet vissza Kaliforniába. Az első három pont meg is lett a Hannover ellen, igaz, Huszti Szabolcs egykori csapata szerezte meg a vezetést.

Innentől azonban nem állt meg a Franck Riberyt, Luca Tonit, Mark van Bommelt és Tim Borowskit is nélkülöző Bayern és ötöt lőtt. Hátul azért most is sebezhető volt a hazai csapat, de Daniel van Buyten, Miroslav Klose góljaival már a szünetben 3-1-re vezetett. Az utolsó húsz percben még két fesególlal Lukas Podolski és Martin Demichelis állította be a végeredményt.

A táblázat alsóbb régióiban továbbra sem megy Hajnal Tamás csapatának, a Borussia Dortmundnak: a sárga-feketék Stuttgartban szenvedtek 2-1-es vereséget, a magyar irányító végig a pályán volt.