Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Megdobálták Kassai játékvezetőt Nyíregyházán

2009.03.07. 21:14 Módosítva: 2015-05-21 00:20:28
A Siófokot nehezen verte, de így is tapad a listavezető Debrecenre az Újpest. A Soproni Liga 18. fordulójának szombati meccseire jutott még a Haladás nyíregyházi győzelme, és az MTK sima 3-0-ja a Vasas ellen.

A Soproni Liga 18. fordulójának szombati meccsein az az érdekesség történt meg, hogy egyik pályán sem esett gól az első félidőben. A hat meccsre jutott hat kiállítás is.

Az első találákozón a címvédő MTK 3-0-ra győzte le a Vasast úgy, hogy több mint egy félidőt játszott emberelőnyben. Az első gól azonban csak jóval a kiállítás után esett, tizenegyesből. Az MTK a hajrában lőtt még kettőt, amikor már csak kilenc emberrel küzdött a bajnokság harmadik helyezettje.

Két kiállítás volt Nyíregyházán is, de ott a hazaiakat szórta ilyen lelkesen Kassai Viktor játékvezető a Haladás ellen. A szombathelyiek még egyenlő létszámnál szerezték meg 30 méterről a vezetést, amit Kenesei Krisztián tizenegyesgólja - az első kiállítás után - követett. A második piros a lefújás előtt érkezett. A hazai szurkolók nem viselték jól a 2-0-s vereséget és megdobták a nemzetközileg jelenleg a legmagasabban jegyzett magyar játékvezetőt.

Kiállítás nem történt, csak hét sárga lap volt az Újpest-Siófokon. A hazaiak nehezen nyertek, Rajczi Péter szünet után szerzett gólja után a balatoniak több veszélyes támadást is vezettek, Tisza Tibor a hajrában biztosította be a lilák 2-0-s győzelmét. A Siófok továbbra is messze áll a bentmaradástól.

A másik kiesőjelölt, a REAC is sokáig tartotta magát a jóval esélyesebb Zalaegerszeg otthonában. A ZTE a második félidő első negyedórájában elvileg eldöntötte a meccset, utána azonban a palotaiak mezőnyfölénybe kerültek és szépítettek is, sőt az egyenlítéshez is közel álltak, a vége azonban 2-1 maradt.

Nem esett gól a Paks-Kaposvár és a DVTK-Bp. Honvéd meccsen sem. Előbbin a nagy szél tette irreálissá a játékot, utóbbin a nyomasztó fölény és a vendégek kettős emberhátránya - Filót és Lungut is második sárgával küldték le - sem segített a Diósgyőrön.