Klaudia
-3 °C
3 °C

Inzaghi mesterhármasával nyert a Milan

2009.03.08. 16:51 Módosítva: 2009-03-08 20:39:15
A Serie A 27. fordulójában Filippo Inzaghi remeklésével nyert a Milan, de a vendég Atalanta előtt is rengeteg helyzet adódott. Hazai pályán kapott ki a Napoli és a Fiorentina, előbbit a feltámadó Lazio lépte le, a firenzeieket pedig a múlt heti derbin agyonvert Palermo verte. A góllövőlistát vezető Marco Di Vaio mesterhármast vágott, az élmezőny nem változott, hátul viszont egyre jobban tömörül a tabella.
Filippo Inzaghi
Filippo Inzaghi

A Milan már a 7. percben megszerezte a vezetést az Atalanta ellen, és végül Inzaghi mesterhármasával könnyednek tűnő győzelmet aratott, a mérkőzés képe alapján viszont sokkal többet érdemeltek volna a vendégek. A hajráig a Milan legjobbja Abbiati kapus volt, aki góloktól mentette meg csapatát, a bergamóiak nyílt, támadó felfogású játékának köszönhetően volt kifejezetten jó a meccs.

A milánóiaknál elsősorban a védelem gyengélkedett ismét, a középpályások ezúttal nem játszottak rosszul, elsősorban David Beckham játszott nagy kedvvel. A három gólt szerző, 35 éves Inzaghi mindent bemutatott, ami játékát jellemzi: legalább öt támadás akadt el leshelyzetén, de a tizenhatoson belül továbbra is félelmetes a veterán csatár.

A Fiorentina olyan szélsőségesen szerepel, hogy soha nem lehet kiszámítani, mit mutat az aktuális fordulóban. Ezúttal hazai pályán verte meg őket a múlt héten iszonyatosan nagyot égő Palermo, a Fiorentina csak annak köszönheti 4. (BL-selejtezőt érő) helye megőrzését, hogy az őt üldöző Genoa-Roma kettős egyik tagja sem tudott nyerni, a Palermo idegenbeli sikerével a középmezőny elejét támadja.

Tovább tart a Napoli rettenetes sorozata, a korábban hosszú hetekig dobogós nápolyiakat ezúttal hazai pályán verte meg az utóbbi hetekben feltámadni látszó Lazio, melyben a csereként beállt Tommaso Rocchi duplázott. A hét közben az Intert hazai pályán szétkapó Sampdoria nem tudta folytatni jó szereplését, kikaptak a kiesés elől menekülő Bologna otthonában, ahol a góllövőlista élén álló Marco Di Vaio ért el mesterhármast.

A múlt heti derbin fényes sikert arató Catania otthon égett le a Siena ellen, az apró léptekkel, de határozottan menekülő Chievo értékes pontot rabolt a Cagliaritól, a két kiesőjelölt csatáján hiába kellett volna a Leccének és a Regginának is nagyon a győzelem, nem született gól.