Piroska
-2 °C
5 °C

A törött lábával okszizott csodagólt

2009.03.09. 15:55 Módosítva: 2015-05-21 00:15:26
Edzője szerint a szezon gólját lőtte vasárnap az FA-kupában az Arsenal-futballista Eduardo. Egy év kihagyás után már három gólja van két meccsen.

Szenzációs gólt rúgott a vasárnapi Arsenal-Burnley FA-kupa nyolcaddöntőn Eduardo, a londoniak csatára: a balról beívelt labdát úgy tíz méterről lőtte okszival a jobb felső sarokba. Nem lehetett védeni, a kapusnak esélye sem volt.

”A strandon lehet ilyen gólt látni, ez a szezon találata – dicsérte horvát, de brazil származású játékosát Arsene Wenger menedzser. – Pontosan így akarta befejezni a támadást, szándékosan használta a bal lábát.”

Pontosan azt a végtagját, amit egy éve a birminghames Martin Taylor darabokra tört. A futballista majdnem 12 hónapot kihagyott a sérülés miatt, volt olyan orvosi vélemény, hogy járni sem fog tudni rendesen. Ezzel szemben idei két kupameccsén három gólt szerzett.

”Ösztönös volt, bebizonyította, hogy a góllövés ösztön. Egészen kivételes és meglepő mozdulat egy nagyon intelligens támadótól” – idézte a The Sun Wengert.

Eduardo, a tinédzser Carlos Vela és a harmadik gólnál az egész csapat zsenialitása győzelmet ért, a vége 3-0 lett. A negyeddöntőben a Hull Cityvel találkoznak, ha győznek, a Chelsea vár rájuk a négy között. A másik ágon Manchester United-Everton elődöntőt rendeznek.