Ágnes
-1 °C
2 °C

Ronaldo kövéren is ontja a gólokat

2009.03.12. 11:22 Módosítva: 2009-03-12 11:22:55
A kétszeres világbajnok brazil Ronaldo régi önmagát idézi, túlsúlyosan is kegyetlen a kapu előtt: 3 meccsen 2 gólt lőtt úgy, hogy csak egyszer volt kezdő.

A súlyos sérüléséből egy hete, 385 nap után visszatért Ronaldo harmadik mérkőzésén először játszott kezdőként, és győztes gólt szerzett a Corinthians színeiben szerdán, a brazil labdarúgó-bajnokságban.

A világbajnok csatár a Sao Caetano elleni hazai találkozó 50. percében volt eredményes, neki köszönhetően csapata 2-1-re megnyerte a találkozót, kapásból lőtt a kapuba. A játékost a 76. percben lecserélték.

A súlyos térdsérülése miatt 13 hónapot kihagyó Ronaldo régi önmagát idézi a napokban, hiszen csak egy hete játszott először új csapatában tétmérkőzésen, a Brazil Kupában, majd vasárnap - bajnokin - csereként beállva már megszerezte első gólját a Corinthiansban. Vagyis harmadik meccsen ez volt második gólja.

"Nyitva áll előtte a válogatott kapuja. Amennyiben újra olyan formában lesz, mint 2002-ben volt, ott lehet a jövő évi világbajnokságon is" - nyilatkozta a csatárról Ricardo Teixeira, a brazil szövetség elnöke, hozzátéve, hogy az idei Konföderációs Kupán azért még nem valószínű, hogy Ronaldo beférhet.

Teixeira szavai összhangban állnak a szövetségi kapitány Dunga hét eleji nyilatkozatával, ez pedig nagy lökést adhat a 32 éves támadónak. Ronaldo 2008. február 13-án még az AC Milan színeiben, a Livorno elleni olasz bajnoki mérkőzésen szenvedett súlyos térdsérülést, aminek következtében annak veszélye is fennállt, hogy végleg fel kell hagynia a futballal. A Corinthians decemberben szerződtette.