Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Csapattársától lopott a békési futballista

2009.03.12. 11:15
A megye I-es bajnokin az egyik lecserélt játékos az öltözőben 110 ezer forintnyi lejt lopott társa kabátjából, de nem sokkal később lebukott: a pénzváltó kamerájának felvétele alapján hamar megtalálták.

Felfüggesztett büntetéssel egy év próbaidőre bocsátotta a Békéscsabai Városi Bíróság szerdán azt a futballistát, aki egyik sporttársától lopott pénzt.

A beol.hu információi szerint még február végén, a megyei I. osztályban megrendezett Békés FC-Jamina SE mérkőzés közben történt a bűncselekmény.

Dr. Márton Attila alezredes a lapnak elmondta, február 28-án a megyeszékhely Kórház utcai futballpályáján mérkőzés közben a későbbi elkövetőt, K. P.-t lecserélte edzője, így az öltözőbe vonulhatott. Ott egy kabát zsebéből 1700 lejt emelt el, ami 110 ezer forintnak felel meg.

A meccs végeztével a meglopott sportoló azonnal értesítette a rendőrséget, forró nyomon kezdhették meg az adatgyűjtést.

A gyanúba keveredett játékos viszont segítségükre sietett, mert a városban lévő egyik pénzváltónál a biztonsági kamera rögzítette őt, amint megszabadul a lejtől, így hamar sikerült rábizonyítani a bűncselekményt.

A rendőrség előtt K. P. beismerő vallomást tett, a nála tartott házkutatáskor a pénz is előkerült, amit jogos tulajdonosa rövid időn belül visszakaphatott.