Szabina
2 °C
15 °C

17 játékost rúghat ki nyáron a Real Madrid

2009.03.13. 19:41
A Sport értesülései szerint mindegy, ki nyeri a nyári elnökválasztást Madridban, a keret nagy részét mindenképpen kirúgják a Real Madridtól. A távozók között lesznek, akiket nem ér meglepetésként, hogy menniük kell, de a listán találunk meglepő neveket is.

A Real Madrid megalázó Bajnokok Ligája-kiesése óta még nem telt el három nap sem, de már arról szólnak a hírek, hogy 17 játékos elküldésével készülnek új csapatot építeni Madridban. A Liverpool elleni 5-0-s összesített olyan égésnek számít, hogy a spanyolok nem is kezdtek el bűnbakot keresni, hanem gyakorlatilag az egész keretüket kicserélik.

A Sport szerint ők távozhatnak

Jerzy Dudek, Julien Faubert, Fabio Cannavaro, Michel Salgado, Javier Saviola, Fernando Gago, Mahamadou Diarra, Gabriel Heinze, Guti, Royston Drenthe, Daniel Parejo, Christoph Metzelder, Javi Garcia, Rafael van der Vaart, Ruben de la Red

A híreket alátámasztja, hogy a nyári elnökválasztás legnagyobb esélyese 2003-ban már egyszer levezényelt egy hasonló tranzakciót, akkor 16 játékosától vált meg a csapat. A Sport úgy tudja, mindegy, ki nyeri a választást, a keret átalakítása kész tény, a biztos befutónak vélt Florentino Perezt pedig biztosan nem fogja eltántorítani tervétől, hogy legutóbb csúfos bukás lett a dologból.

Florentino Perez
Florentino Perez

A kirúgásra váró 17 játékos között vannak, akiket valószínűleg nem ér meglepetésként elküldésük. Javier Saviola és Rafael van der Vaart talán nem is bánja, hogy mehet, a fiatalok (Parejo, Garcia) is biztosan szívesebben kapnak egy kevésbé neves, de talán a mostani Real Madridnál jobb csapatban jóval több lehetőséget, mint jelenleg, az idősebbek közül pedig Michel Salgado valószínűleg visszavonul, Fabio Cannavaro pedig hazatér levezetni – talán pont öccse mellé, a Napoliba. Két hosszú ideje sérüléssel bajlódó játékostól is megválnak, Christoph Meztelder és Mahamadou Diarra nagyon keveset tudtak csak hozzátenni a csapat játékához (utóbbi helyére már le is igazolták névrokonát, Lassanát), és ugyanez áll a kapus Jerzy Dudekre is. Royston Drenthe és Julien Faubert kölcsönbe kerülhet új csapathoz.

Néhány játékos sorsa még nem dőlt el, Gabriel Heinze, Fernando Gago sokak szemében az elhibázott igazolások díszpéldányai, de Juande Ramos vezetőedző nekik még adna esélyt a bizonyításra. A jelenlegi keret egyik legrégebbi tagja, Guti hasonló helyzetben van, de ami még meglepőbb, a fiatal középpályás, Ruben de la Red rúdja is kifele áll Madridból.