Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Helyzet nélkül nyírta ki a Liverpool a MU-t

2009.03.14. 15:55 Módosítva: 2015-05-20 05:55:02
Kapcsolódók (15)
Az angol bajnokság szuperrangadóján a Liverpool könyörtelenül büntette a Manchester United hibáit, és 4-1-re legyőzte. A MU hazai pályán idén még nem kapott ki, több mint egy éve városi riválisa verte. A Liverpool két pontrúgást értékesített, előtte Vidics hatalmasat hibázott, majd a kilencvenedik percen túl egy kapuskirúgás után Dossena átemelte van der Sart.

Nagy iramban kezdõdött a rangadó, az első negyedórában volt két kisebb helyzet, a dél-koreai Park a tizenhatoson belülre keveredett, de fölélőtt. Gerrard is betört a védők közt, de van der Sar mentett előle.

Aztán a nagy birkózást két hatalmas hiba miatti gól törte meg. Reina elrántotta a kilépő Park lábát, a tizenegyesből Ronaldo a jobb sarokba lőtte a labdát. Még ennél is látványosabbat hibázott az utóbbi időben megingathatatlan szerb Vidics: Skrtel előrevágott labdája után talán négyszer is oldalra, vagy kapusához tehette volna, de kivárt, Torres ezt kihasználta, elsodorta a labdát, rávitte a holland kapusra, és a hosszú, jobb sarokba lőtt. Vidics csak arról feledkezett meg, hogy a liga leggyorsabb csatára van mögötte.

Még az első félidőben Torres egy gólt is előkészített. Egy átvétel után a kapu felé fordult, a helyzet ártalmatlannak látszott, de az előrevágtató Gerrardot kiugratta - ő csúsztatott a spanyolhoz -, a középpályás tolt egyet a labdát, Evra elkésett a becsúszással, a teljesen egyértelmű büntetőt megadta a bíró.

Gerrard bal kézre lőtte, van der Sar pedig ugyan eltalálta az oldalt, pár centi hiányzott neki, hogy kiüsse a bal sarok elől.

A második félidőben óriási energiákat mozgósított a szezonban otthonában mindössze egyszer pontvesztő Manchester. Reina rendszeresen bizonytalankodott, egy beadást elnézett, szerencséjére a labda a kapufáról jött ki.

A United darált, két komolyabb helyzetet is összehozott, Tevez szemben a kapuval vette át a labdát, de elkapkodta a lövést. Az argentin egyszer a kapuba került, Rooney visszaadása azonban a háta mögé jött, így esély sem volt a gólra.

Ferguson türelme a 73. percig tartott, akkor hármat cserélt, pályára küldte Berbatovot, Scholes-t és Giggst is.

Azzal azonban nem számolt, hogy Vidics még egyet hibázik, elpattant tőle a labda, Gerrard lecsapott rá, továbbvitte, a szerb védő pedig utolsó emberként visszarántotta. A jogos kiállítás után a szabadrúgásból Fabio Aurelio ballal tökéletesen csavart a bal kapufa mellé, a holland kapus mozdulni sem tudott. Mint ahogy a kilencvenedik percben is ez volt a helyzet. Akkor kapuskirúgás után Dossena egyből átemelt rajta.

A MU az egész szezonban öt gólt kapott az Old Traffordon, most mindjárt négyet. (A Real szerdán kapott ennyit Benitez csapatától.) Az elmúlt három évben még csak gólt sem tudott lőni a Liverpool idegenben. A hetvenes években volt utoljára ilyen meggyőző vendégsiker ebben a szereposztásban.

A Liverpool közelebb férkőzhet a bajnokságban a vezető Manchesterhez, de a négy pont még így is soknak tűnik, mert utóbbinak van még egy elmaradt meccse.