Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Ingyensört ígér Dárdai a szurkolóknak

2009.03.14. 09:34 Módosítva: 2015-05-21 00:00:33
A Bundesligát négy ponttal vezető Hertha BSC a Leverkusent fogadja szombaton, és ha nyer, biztosan megőrzi négypontos előnyét. A 33 éves Dárdai ígéretet tett a szurkolóknak, ingyensört kapnak tőle, a szezon végén. A Hertha fókuszba került, már az is téma, hogy a játékosok maguk pucolják cipőiket, nem úgy, mint az elkényeztetett Bayern-sztárok.

Miután a Mönchengladbachot 2-1-re verték az ő góljával, Dárdai Pál szerényen nyilatkozott, mondandójának lényege az volt: a két következő meccs lesz a fontos, ha azokon hat pontot szereznének, akkor talán már bajnokesélyesnek is lehetne nevezni a Hertha BSC-t.

Mert addig csak a berlini, és a környékbeli újságok foglalkoztak a csapattal. A berlini csapat egy idegenbeli meccset már hozott, és ugyan hagyományosan rosszul szokott játszani Cottbusban, Voronyin három góljával, 3-1-re nyert.

A hétvégén a Bayer Leverkusent fogadják, amelyiknek kispadján visszatér Berlinbe Király Gábor, aki hét évig állt a Hertha kapujában.

Ezen a meccsen kellene újra egy győzelem, és akkor legalább négy ponttal vezethetne vasárnap is a bajnoki címet legutóbb 1931-ben elhódító Hertha.

Dárdai 260. élvonalbeli meccsére készül a klubnál, és valószínűleg nem ebből az alkalomból, de egy ígéretet tett pár napja.

„Olyan eufórikus hangulat vesz körül bennünket, mint 1999-ben, amikor a Bajnokok Ligájában szerepeltünk. Számunkra nagyon fontosak a szurkolók, velük együtt vagyunk nagyon erősek. Ha a következő öt meccsen, vagyis a Leverkusen, a Dortmund, a Bremen, a Bochum és a Schalke ellen 55 ezren biztatnak bennünket, akkor a legvégén tőlem mindenki kap egy korsó ingyensört. Vagy kólát, bármit. Már beszéltem a Carlsberggel, azt mondták nincs akadálya, én pedig fizetem” – nyilatkozott a magyar válogatott középpályása az egyesület honlapján.

Amikor a magyar csapat premizálása szóba került, úgy vélekedett, neki a pénz mindegy, nem foglalkozik vele, ő még fizetne is, ha kijutna a válogatott a következő világbajnokságra.

A hét közben a Bild is cikkezett már a Hertháról, és az írásban azt emelték ki, hogy a játékosok maguk tisztítják cipőiket, ellentétben a Bayern München elkényeztetett sztárjaival.

„Ilyet még a másodosztályban, a Mainznál sem éltem át hat évvel ezelőtt” – állította az ukrán Voronyin, aki a sikerek kulcsa lehet.

Dárdai erre úgy reagált, mégsem bízhatják ezt a VIP-vendégeket kiszolgáló személyzetre a pucolást, mert nekik mással kell foglalkozniuk.