Auguszta
-3 °C
2 °C

Visszavette az első helyet a Debrecen

2009.03.14. 20:14 Módosítva: 2009-03-14 21:54:12
A Soproni Liga 19. fordulójának rangadóján a Debrecen jó második félidejével simán verte a Nyíregyházát, a válogatott kerettag Rudolf Gergely két gólt szerzett. A 3. Vasas hazai pályán kapott ki a Siófoktól, pontot szerzett a másik nehéz helyzetben lévő csapat, a REAC is.

Langyosra sikeredett a Soproni Liga 19. fordulójának rangadója, a Debrecen simán lelépte a Nyíregyházát. A Debrecen a válogatott Rudolf Péter góljával került előnybe a csapat első 2009-es hazai bajnokiján, de az első félidőben nem sikerült igazán felpörögnie egyik csapatnak sem.

D  OB20090314013

A második játékrészben aztán a Debrecen felgyorsította a játékát, a vendégeknek pedig még a közepesen játszó hazaiak megállítása is túl nagy feladat volt. Rudolf még egyszer betalált, a csatár jó formában várja az Albánia elleni vb-selejtezőt, Dudu és Oláh Lóránt gólja tette fölényessé a DVSC győzelmét, mely vesztett pontok tekintetében őrzi első helyét a bajnokságban.

A forduló meglepetése a Vasas hazai veresége a Siófoktól, az utolsó előtti vendégcsapatnak a 3. helyezett Vasas otthonában elért győzelme csak a harmadik volt a szezon során. A Siófok gólját a csapat osztrák légiósa, Kogler szerezte.

A másik reménytelen helyzetben lévő csapat, a REAC is pontot szerzett. Rákospalotán nem látott gólt a 400 néző, a hazaiak tíz emberrel fejezték be a meccset Kovács Zoltán kiállítása miatt. A táblázat alsó részén álló Honvéd és Paks is döntetlen lett, a vendégek a 90. percben az egykori válogatott Tököli Attila góljával egyenlítettek.

A Kecskemét simán verte a Fehérvárt, a 7. helyen álló fehérváriak csak a lefújás előtt percekkel tudtak szépíteni. A Kecskemét győzelmével meg is előzte vendégét.