Valér
4 °C
8 °C

Brutális bombák és csavarások hétvégéje

2009.03.16. 11:25 Módosítva: 2009-03-16 11:26:14
Ibrahimovic szabadrúgása forgácsolta a lécet, Pogrebnyaké majdnem kilyukasztotta a hálót, a német Trochowski mindenkit átvert. Szavazzon a hétvége lövésére.

A szabadrúgások hétvégéje volt a legutóbbi, Angliában, Olaszországban, Oroszországban és Németországban is rúgtak nagy gólt, a Bundesligában kettőt is.

Fabio Aurelio kezdte a Premier League rangadóján, a Manchester United-Liverpool meccsen, amikor a vendégek 4-1-re lelépték a bajnokság címvédőjét. A brazil hátvéd a harmadikat szerezte csapatának védhetetlen csavarással. Eldöntötte a meccset, újra izgalmassá tette a bajnokságot. Övé volt a legfontosabb, de valószínűleg nem a legnagyobb találat.

Vasárnap jött a zenites Pavel Pogrebnyak, aki a Szpartak Moszkva ellen egyenlített 1-1-re, 30 méterről. Ezt sem lehetett védeni, de még látni sem, olyan gyorsan szállt a labda.

A Bundesligában a werderes Diego a Stuttgartnak csavart egy lécről levágódót, amit nem lehetett a potyakirály Jens Lehmann nyakába varrni. A vége sima 4-0 lett.

Ligatársa, a hamburgi Piotr Trochowski különleges szabadrúgást lőtt a Cottbusnak. Harminc méterre a kaputól úgy állt oda, mintha beadásra készülne, a többi játékos és kapus is ezt várta, majd belebikázott egyet a labdába. Nem ment sarokra a lövés, de így is szenzációs volt.

Kié a legjobb szabadrúgás?

 • 662
  Ibrahimovic
 • 189
  Pogrebnyak
 • 121
  Trochowski
 • 67
  Fabio Aurelio
 • 47
  Diego

A Serie A-ban újra az interes Zlatan Ibrahimovic villogott: 1-0-ra vezettek a Fiorentina ellen, amikor a 95. percben szabadrúgást kaptak. A távolság 32 méter volt, a svéd csatár telibe kapta a lécet, ahonnét a vonal mögé csapódott a labda. (Annyira erős volt, hogy első földet érése után ott pattogott még le-föl hosszú másodpercekig.)

Mind az öt kivételes szabadrúgásgól, olvasóinknak nem lesz könnyű eldönteniük, melyik a legjobb.