Gerzson
-3 °C
2 °C
Curling
Percről Percre

Öt méterrel mellé helyett befújta a szél

2009.03.17. 10:57 Módosítva: 2009-03-17 10:57:43
Az olasz harmadosztályú Cavese játékosa Georghe Hagi 1994-es találatát idézte góljával. A különbség annyi, hogy a román klasszis úgy is akarta, míg az olasznak a szél segített.

Az olasz labdarúgó harmadosztályban, a Juve Stabia-Cavese meccsen 1-0-ra nyertek a vendégek. A gólt Francesco Favasuli szerezte, de amikor ellőtte a labdát, valószínűleg ő sem gondolta, hogy kísérletéből győztes találat lesz.

A vasárnapi meccsen a középpályás az oldalvonalnál kapott egy labdát, még a tizenhatossal se volt egy vonalban, amikor be akarta adni.

Úgy tűnt, a próbálkozás nem túl sikeres, hiszen a csapattársai és az ellenfél védői is megálltak, és már elkezdtek visszafele futni, míg az ellenfél kapusa valószínűleg egy új labdát kért a labdaszedőktől, hogy elvégezhesse a kirúgást.

A nagy szél azonban besegített, és miközben a kapus sétált, a labda a hosszú sarokba vágódott.A hazaiak értetlenül álltak a történtek előtt, a Cavese labdarúgói pedig boldogan ünnepelték a gólszerzőt.

A gól kísértetiesen hasonlított a román George Hagi 1994-es világbajnokságon szerzett találatához, amikor a Kolumbia elleni csoportmeccsen szinte ugyaninnen lőtt gólt. A különbség annyi, hogy a román klasszis kísérlete tudatos volt.