Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Lesgól, köpés és dulakodás Angliában

2009.03.18. 11:55 Módosítva: 2009-03-18 14:41:06
A keddi Arsenal-Hull FA-kupa-meccs után Cesc Fabregas állítólag köpött. A feszültséget a bíró okozta a megadott góllal, bár Arsene Wenger szerint nem volt les. Rosszul tudja.

A szezon legnagyobb lesgóljával került az FA-kupa elődöntőjébe kedden az Arsenal: Arsene Wenger csapata fordított, 2-1-re verte a Hull Cityt.

A lefújás után jött a még nagyobb balhé, a kiscsapat edzői stábja állítja, Cesc Fabregas feléjük köpött. A sérült középpályás nem játszott, ünnepelni ment a gyepre.

”Ott voltam, a saját szememmel láttam, Fabregas a segédem lábához köpött” – állította Craig Brown menedzser a meccs utáni tévéinterjújában.

A sztorit percek múlva lehozta több angol bulvárlap, a katalán futballista is értesült a vádakról, ezért betelefonált a The Sun szerkesztőségébe, hogy tisztázza magát.

”Életemben nem köptem senki felé. Bementem a társaimhoz, de semmi rosszat nem tettem, esküszöm” – idézte az újság az Arsenal csapatkapitányát.

Valaki nem mond igazat, de egyelőre nem tudni, ki. Fényképek bizonyítják, vita volt Fabregas és az ellenfél között. A lapok szerint lökdösődéstek is, de még a szünetben, Wenger és a Hull-segéd Brian Horton. A sztáredző később nem fogott kezet rivális kollégáival.

ars

A mérkőzés feszülten végződött, mert Mike Riley játékvezető óriási lesgólt adott meg a 84. percben, ezzel győzött az Arsenal.

Brown emiatt még inkább ki volt akadva: ”Igazságtalanul veszítettünk, nem az Arsenal győzött le minket, hanem a bírók.”

A találatnál a labda egy arsenalos fejéről indult a gólszerző William Gallas felé, aki kétméteres lesen állt. A passzba beleéért a Hull kapusa, de a szabályok szerint ez egyértelműen les, az átadás pillanata számít.

Lehet, hogy Fabregas már köpött

Fabregas állítja, életében nem köpött le senkit, de a neten évek óta fenn van egy videó, ami azt bizonyíthatja, mégis. 17 évesen egy Bayern München elleni BL-meccsen Michael Ballack lehetett az áldozata. A felvétel homályos, nem látni tisztán, köpött-e, de az Independent és a The Times című közéleti lap állítja, igen.

Arsene Wenger viszont tudja, ez ki is derült: ”Nem volt les, mert a labda megpattant a kapus öklén.” A meccsnek magyar résztvevője is volt, a hullos Halmosi Péter, a 68. percben cserélték le.

Az angol futballszövetségtől eddig nem jelezték, indítanak-e vizsgálatot a köpési vádak miatt. A lesgól visszavonhatatlan, a Hull kiesett, az Arsenal elődöntőt játszik a Chelsea-vel április 18-án.