Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Hatmillió forintos címervicc a Fradinál

2009.03.18. 15:10
A klub a címerhasználatért akart volna pluszpénzhez jutni, de kiderült, valaki csak úgy beírta az összeget egy olyan rubrikába, ahova nem kellett volna.

A Ferencvárosi Torna Club szerdai elnökségi ülésén a klub vezetősége és az FTC Labdarúgó Zrt. tisztázta a félreértést, amely miatt a klub havi hatmillió forintot kért a Zrt.-től azért, hogy a futballcsapat használhassa az FTC-címert.

Kevin McCabe cége, a Esplanade Real Estate Kft. tavaly áprilisban vette meg a futballcsapatot működtető FTC Zrt.-t – amelynek jelenleg 94 százalékát birtokolja – és az Üllői úti stadionhoz kapcsolódó ingatlanegyüttest, valamint a hozzájuk kötődő használati jogokat.

rieb

A klub – amely 5 százalékban érdekelt a zt.-ben – így többmilliárdos bevételhez jutott, az elnökség az elmúlt napokban mégis úgy döntött, pénzt kér címere használatáért. Rieb György, a klub elnöke szerint az egész csak egy kisebb adminisztrációs hiba miatt keletkezett vihar egy pohár vízben.

„A szerdai elnökségin megvitattuk a kérdést, hogy az angolokkal való félreértést hogy lehet értelmezni. Ők még a szerződéskötés előtt kaptak egy tervezetet, mely nem logóhasználatra, hanem védjegyhasználatra szólt” – mondta Rieb. Az elnök kifejtette, ebben a tervezettben a pénzügyi összeg rovatot hibásan üresen hagyták, és valaki ide beírta a hatmilliós összeget. „Ezt ma az elnökségi ülésen visszavonták, továbbra is felhőtlen a viszony az angolok és a klub elnöksége között.”

Rieb elmondta, tudják, ki volt, aki felelőtlenül beírta az összeget – a nevét nem kívánják nyilvánosságra hozni –, aki dolgozik, néha hibázik, magyarázta.