Gerzson
-3 °C
2 °C
Tóth Ivett
péntek 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Ugrik az Advertum milliárdos garanciája?

2009.03.18. 10:29
Kapcsolódók (13)
A kabinet szerdai ülésén a pénzügyminiszter azt javasolja, hogy a válság miatt a kötelezettségvállalásai némelyikét vizsgálja felül a kormány. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a kormány visszalép az Advertum Kft.-nek adott garanciától, írta szerdai számában a Népszabadság.

A válság miatt az 5,2 milliárd forintos hitelfelvételéhez valószínűleg mégsem kapja meg a kormánytól az ígért állami garanciavállalást a nyíregyházi székhelyű Advertum Kft.

Elképzelhető, hogy kútba esik a profi labdarúgóliga tartozásának kiegyenlítése, valamint a tervezett országos média- és reklámhálózat létrehozása.

A cég a kormány kezességvállalása mellett azért akart 5,2 milliárdos hitelt fölvenni, hogy abból egy összegben törleszthesse a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga (MHLL) 3,1 milliárd forintos állami tartozását, a maradék összegből pedig kiépítsen egy, a sporthoz kötődő országos médiarendszert.

A tranzakció terve politikai vihart kavart, mert többen nehezményezték: a kormány pályáztatás nélkül döntött a szabolcsi cég állami garanciavállalásáról, olvasható a Népszabadságban.