Géza
-11 °C
-4 °C
Curling
Percről Percre

Sir Alex Ferguson: Nem nyerünk öt címet

2009.03.19. 13:48 Módosítva: 2009-03-19 13:51:52
A Manchester United edzője kizártnak tartja, hogy a klub-vb és a Ligakupa után a Premier League-et, a Bajnokok Ligáját és az angol FA-kupát is megnyerje csapata idén.

Lejátszotta egy angol lap még a múlt hónapban, hogy nyeri meg a szezon összes tornáját a Manchester United, de a menedzser Sir Alex Ferguson állítja, az ötös nem fog összejönni.

A 67 éves futballedző a New Statesman politikai lapnak adott mélyinterjút; barátja, az exminiszterelnök Tony Blair kampányának kommunikációs igazgatója, Alastair Campbell azt kérdezte tőle, meg lehet-e az öt trófea?

alex

”Nem, mert a kupákban nem csak a legjobbnak, a legszerencsésebbnek is kell lenned, és túlzás, hogy minden meccs a terveink szerint alakuljon. A jelenlegi játékoskeret a legjobb, amivel valaha dolgoztam, de ez túl nagy falat” – válaszolt Ferguson.

A United ötből eddig kettőt hozott, decemberben a klubvilágbajnokságot, március 1-én a Ligakupát. A Premier League-et négy ponttal vezetik a Chelsea és a Liverpool előtt úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak. A Pool elintézte őket szombaton 4-1-re, de így is favoritok.

Az FA-kupában a négy között vannak, az Evertonnal találkoznak az elődöntőben, a másik ágon Chelsea-Arsenal összecsapás lesz. A Bajnokok Ligájában negyeddöntősök, pénteken derül ki, a Liverpool, a Chelsea, az Arsenal, a Barcelona, a Bayern München, a Villarreal és a Porto közül melyikkel sorsolják össze a Manchester Unitedet.

Nyeri-e a United mind az ötöt?

  • 1160
    nem
  • 819
    igen

A klub rekordja az egy szezonban szerzett három nagy siker 1999-ből, amikor az FA-kupát, a BL-t és a bajnokságot is sikerült megszereznie. Az FA-fináléban a Newcastle Unitedet, a BL-ben a Bayernt verték feledhetetlen meccsen, 2-1-re