Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Már megint Liverpool–Chelsea a BL-ben

2009.03.20. 12:25 Módosítva: 2009-03-20 14:13:15
Öt év alatt negyedszer is összecsaphat a labdarúgó Bajnokok Ligájában a Liverpool és a Chelsea. A címvédő Manchester könnyebb ágra került, a Barcelona a Bayern Münchent kapta.

A svájci Nyonban kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőit. A kezdés előtt a legfontosabb kérdés az volt, hogy a legjobb nyolc közé bejutott négy angol csapat (Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal) vajon elkerüli-e egymást.

A briteken kívül két spanyol (Barcelona, Villarreal), valamint egy-egy német (Bayern) és portugál (Porto) várta a sorsolást. A nyolc csapatból korábban öt nyert már BL-t, a Chelsea, Arsenal, Villarreal hármasnak az idei lenne az első sikere.

David Taylor, az UEFA főtitkára köszöntötte a résztvevőket, és elmondta a szabályokat, miszerint mostantól az azonos országbeliek is összekerülhetnek egymással. A sorsolást Bruno Conti, a Roma egykori klasszisa hajtotta végre.

Az első csapat, amelyet az olasz kihúzott, a Villarreal volt, a spanyolok ellenfele az Arsenal lett. A két csapat három éve az elődöntőben találkozott. A címvédő Manchester United a Portót kapta, az első meccset rendezik Angliában.

A Liverpool szokás szerint a Chelsea-t kapta, az elmúlt négy évben a két együttes háromszor találkozott, mindannyiszor az elődöntőben. A negyedik párban a Barcelona a Bayern Münchent kapta.

A folytatásban kisorsolták az ágakat is, ennek értelmében a Manchester továbbjutása esetén a Villareal–Arsenal meccs továbbjutóját kapja. A másik ágon a Liverpool–Chelsea győztese a Barca–Bayern jobbjával találkozik. Aki erről az ágról továbbjut, az lehet a névleges házigazda a római döntőben.

Az első mérkőzéseket április 7-én és 8-án, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik. (A Liverpool a visszavágóját a Hillsborough-tragédia miatt mindenképpen 14-én játssza.) Az elődöntő első felvonásaira április 28-án és 29-én, míg a második mérkőzésekre május 5-én és 6-án kerül sor. A finálé május 27-én, Rómában lesz.

A BL-negyeddöntők párosíttása, programja

április 7., kedd:
Villarreal-Arsenal, Manchester United-FC Porto
április 8., szerda:
FC Liverpool-FC Chelsea, FC Barcelona-Bayern München
április 14., kedd:
FC Chelsea-FC Liverpool, Bayern München-FC Barcelona
április 15., szerda:
FC Porto-Manchester United, Arsenal-Villarreal
Az elődöntő programja:
április 28., kedd: FC Barcelona/Bayern München - FC Liverpool/Chelsea
április 29., szerda: Manchester United/FC Porto - Villarreal/Arsenal
május 5., kedd: Villarreal/Arsenal - Manchester United/FC Porto
május 6., szerda: FC Liverpool/Chelsea - FC Barcelona/Bayern München Valamennyi mérkőzés 20.45-kor kezdődik.