Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Kétszeres ukrán–francia az UEFA-kupában

2009.03.20. 13:36
Az UEFA-kupa negyeddöntőjének sorsolása után akár német és francia vagy ukrán házi elődöntőket is rendezhetnek. A csúcsmeccs a Hamburg–Manchester City, a két francia megkapta a két ukránt. Ha továbbjutnak, egymással játszhatnak a döntőért.

A svájci Nyonban elkészítették az UEFA-kupa negyeddöntőjének sorsolását. Az eseményt megelőzően két-két német (Hamburg, Bréma), francia (Marseille, PSG) és ukrán (Kijev, Sahtar) csapat mellett egy olasz (Udinese) és egy angol (Manchester City) volt érdekelt.

A sorsolás lényegi részét – az isztambuli döntőhöz kapcsolódóan – Can Bartu, a Fenerbahce egykori legendás labdarúgója és kosárlabdázója hajtotta végre.

Az első csapat, amelyet kihúztak, a Hamburg volt, a német együttes ellenfele a nagy terveket szövögető Manchester City lesz. A második párban a PSG a Dinamo Kijevvel találkozik. A másik ukrán együttes, a Sahtar Donyeck a Marseille ellen juthat tovább, ha bír, így a két francia megkapta a két ukránt.

A Werder Bremen a Huszti Szabolcs-féle címvédő Zenitet búcsúztató Udinesével játszik. A két csapat a BL tavalyi csoportkörében találkozott legutóbb, akkor a németek örülhettek a továbbjutásnak.

A sorsolás után az is eldőlt, hogy a kettős ukrán–francia párharc továbbjutói az elődöntőben találkoznak, míg a másik ágon akár német elődöntő is létrejöhet.

A negyeddöntők első meccseit április 9-én, a visszavágóit 16-án játsszák, míg az elődöntőket április 30-án és május 7-én rendezik.

A negyeddöntők párosítása

Hamburger SV–Manchester City
Paris Saint-Germain–Dinamo Kijev
Sahtar Donyeck–Olympique Marseille
Werder Bremen–Udinese.