Benedek
-5 °C
5 °C

Az olasz edzőknek nincs becsületük

2009.03.23. 16:17 Módosítva: 2009-03-23 16:29:26
Jose Mourinho megint megtaláta a módját, hogy a címlapokra kerüljön. A Reggina leiskolázása után a portugál azt találta mondani, az olasz edzőknek nincs becsületük, mert hagyják, hogy a közvélemény állítsa össze helyettük a csapatot.

Eltelt legalább egy hét úgy, hogy Jose Mourinho nem haragított senkit magára Olaszországban. A tarthatatlan állapotnak az olasz edzők elleni kirohanással vetett véget. A portugál szakember az Inter vasárnapi győzelme után tette szóvá, hogy az olasz edzők nem kontrollálják saját csapatukat, túlságosan hallgatnak a sajtóban megjelenő véleményekre, hagyják, hogy beleszóljanak a munkájukba.

A Gazzetta Dello Sportban tovább tudta fokozni, amikor azt mondta, saját emberi méltóságukat ássák alá az olasz szakemberek, nincs bennük becsület. Ezt már nem hagyhatták szó nélkül a megtámadottak sem.

000T TRDV486929

„Mourinho most átlépte az utolsó határt – háborodott fel az edzői bizottság feje, Renzo Uliveri. – Örülök neki, hogy nálunk dolgozik, de ezúttal túl messzire ment. Javaslom, kérdezze meg személyesen Fabio Capellót, Marcello Lippit vagy Luciano Spallettit, hogy engednek-e bárkinek is beleszólást a csapatuk taktikájába, vagy a kezdő tizenegy összeállításába.

A Cagliari edzője, Massimo Allegri szerint szánalmas, amit Mourinho megenged magának. „Nem valami szép dolog tőle, hogy állandóan más csapatokkal és azok edzőivel foglalkozik. Ez egyszerűen tiszteletlenség, amire semmi oka nincs, hiszen nem bántotta közülünk senki, pedig okunk bőven lett volna rá" – mondta a szardíniai kiscsapat mestere, aki csapatával gyakorlatilag lefocizta az Intert a pályáról Milánóban.

Mourinho kommentárja azért is érdekes, mert amikor a Chelsea-nél dolgozott, nem tagadta, hogy ő maga soha nem vette volna meg Andrij Sevcsenkót, de Roman Abramovics tulajdonos nyomására kénytelen volt a csapatba tenni az ukrán csatárt.