Laura, Alida
16 °C
32 °C

Szilánkosra törte ellenfele lábát a védő

2009.03.24. 07:41
A Rennes–Valenciennes francia bajnokin a hazaiak védője egy ütemet késve két helyen is eltörte ellenfele lábát, majd csodálkozott, hogy kiállítják.

Brutális sérülés történt Franciaországban, a Rennes–Valenciennes találkozón. A hetedik helyen álló hazaiak szenegáli védője, Abdou Mangane egy teljesen ártalmatlan helyzetben, a kaputól mintegy 30 méterre borzasztó rossz ütemben csúszott oda a labdát keresztbe vezető Jonathan Lacourt-nak.

A vendégek játékosa már eltolta a labdát, így a védő a bokáját találta el, amelyet a nagy lendülettől több helyen is eltört. Lacourt ahogy földet ért, azonnal jelezte a bajt, orvosért kiabált, a játékvezető lefújta az akciót.

A bíró amikor odaért, lenézett a földön fekvő játékos lábára, és azonnal piros lapot mutatott fel Manganénak, aki értetlenül állt, szeméből a teljes ártatlanság tükröződött. Ez utóbbi azért is érthetetlen, mert láthatta, érezhette, hogy nem a labdát találta el, és ha megnézte volna Lacourt lábát, valószínűleg ő viszi le ölben a pályáról.

Lacourt-nál kettős lábtörést, sípcsont- és szárkapocscsonttörést állapítottak meg az orvosok, Mangabe eltiltásáról még nem döntöttek. A meccs 0-0-ra végződött. Az eset nagyon hasonlít az Arsenalban játszó Eduardo tavaly februári sérülésére. A horvát játékosnak közel egy évet kellett kihagynia.