Klaudia
-4 °C
2 °C

Fülöp Márton harca a brazil Robinho ellen

2009.03.25. 14:11
Fülöp Márton élete legfontosabb meccse lehetett volna a Manchester City elleni, mert kifogta Robinho büntetőjét. Volt még két vagy három bravúrja, a bekapott gólnál viszont nem volt határozott. Csapatánál a legjobbnak állítják be, nem bűnbaknak.

A Manchester City bírói segítséggel győzte le 1-0-ra a Sunderlandet, értékelt az egyik angol televíziós összefoglalóban a riporter, kifejtve, ha nincs az értelmetlen kiállítás a 16. percben, nehezebb dolga lett volna a világ egyik leggazdagabb klubjának, mert most is sokat bénázott.

Fülöp Mártont inkább pozitív szereplőként mutatták be, mintsem úgy, mint aki miatt veszített csapata. Fülöpöt a Sun 7-esre értékelte, a hárított tizenegyes - Robinho lövését fogta meg - mellett három nagy bravúrját említették, csapata legjobbjának tartották. A Skysport is hetest adott neki, igaz nemcsak egyedüliként, hanem másik három társának is.

“A nehéz és fontos helyzetekben is megtartotta lazaságát, megfontoltságát” - írta róla a bulvárlap. A bekapott gólért nem teszik felelőssé, pedig tény: nem mozdult jól ki. Edzője, Ricky Sbragia is dicsérte. “Márton jó volt, de megint nem járt érte pont” - szomorkodott.

Az angol lapok kiemelik, a brazil Robinho mennyire akaratgyengén futballozott. “Ha el akar menni, miért csak ennyit mutat? Kinek kell így?” - teszi fel a kérdést a Sun.

A Manchester City és az egész mezőny leggyengébb játékosa volt a lap szerint, mindössze négyest kapott. A Skysport is csak ötöst adott neki.

Fülöpöt eléggé kedvelik a sunderlandiek, ki is intett nekik a hárított büntető után. Az egyik drukker még a meccs előtt viccesen megjegyezte: szemmel ő legnagyobb király.

“A kapus fontos pillanatokban fontos pontokat hozott Sbragiának a kinevezésekor, nyilván ezért ragaszkodik hozzá. Kiváló reflexei vannak, a gyengébbik kezére lőtt labdákat nagyon magabiztosan, világszínvonalon hárítja” - jelentette ki a BBC riportere.