Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Nagy klubok sorakoznak Szalai Ádámért

2009.03.25. 19:30 Módosítva: 2009-03-25 19:30:03
A magyar csatárért, aki ebben a szezonban már 15 gólt szerzett a Real Madrid-tartalékban, jelentkezett a Porto, a Dortmund, a Sampdoria és még több híres egyesület.

Szalaiért vetélkedik Európa címmel írt cikket a Real Madrid fiókcsapatában, a Castellában futballozó ifjú magyar játékosról a Marca.

A legnépszerűbb spanyol sportnapilap internetes kiadásában kedd este jelentette meg cikkét, ami egyébként gyorsan a harmadik legolvasottabb anyaga lett az újságnak.

Ebben a szerző - a labdarúgó menedzserére, ifj. Laczkó Mihályra hivatkozva - kiemelte, hogy Szalai Ádám örömmel játszana Olaszországban, ahol több csapat is szívesen látná, de az érdeklődők között ott van a német Borussia Dortmund és a portugál Benfica is.

A magyar focista, akit a Castilla fiatal gyöngyszemének nevez a Marca, nagycsapathoz menne a legszívesebben. Menedzsere szerint az olasz klubok közül a Palermo, a Sampdoria és a Genova érdeklődött eddig.

A magyar csatárért, aki ebben a szezonban már 15 gólt szerzett a Real-tartalékban, Portugáliából a Porto is bejelentkezett, Németországból pedig a Dortmund tűnik a legkomolyabb kérőnek.

"Még semmiféle kapcsolat sincs egyikkel sem - idézte a Marca Szalait. - Azt tudom, hogy a Borussia és a Hoffenheim ajánlatot tett a téli átigazolási idényben, de soha nem beszéltem egyik klubbal sem."

A cikkből kiderül, hogy magáról a Real Madridról sem tett még le Szalai Ádám, akinek jövőjéről Laczkó Mihály tárgyalni akar a spanyol klub irányítóival.

"Ádámnak 2010-ig szól a szerződése. Meg kell várnunk, ki lesz a következő sportigazgató, hogy megtudjuk, mit akar kezdeni vele a Real Madrid. Nyitottak vagyunk minden javaslatra" - mondta a menedzser a Marcának, hozzátéve, hogy szóba jöhet még Spanyolországban a Deportivo La Coruna is, csakúgy mint olyan neves francia klubok, mint a Bordeaux és a Lille.

Laczkó Mihály szerda este az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy számos megkeresésről tud, de egyetlen klubbal sem vette még fel a kapcsolatot. "Ha Ádám távozik, akkor előtte természetesen a Reallal is egyeztetnünk kell" - tette hozzá.