Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Erwin Koeman: mi nem Brazília vagyunk

2009.03.26. 10:11
Sajtótájékoztatót tartott a szövetségi kapitány szerdán, a futballválogatott tréningje után. A tartalékos csapatra nehéz feladat vár a következő vb-selejtezőn: az eddig mindössze két gólt kapott albánoknak sem a svédek, sem a portugálok nem tudtak gólt lőni, a tréner óvatos, de bizakodik a tiranai meccs előtt.

Az Albánia elleni Eb-selejtezőre készülő magyar válogatott megyeri úti edzésén újabb játékos dőlt ki Erwin Koeman csapatából: Tóth Balázs súlyosnak tűnő vállsérülést szenvedett. Tekintve, hogy két legjobb védője, Juhász Roland és Bodnár László eltiltott, a Tóth helyén bevethető Vadócz Krisztián pedig meccshiánnyal küzd (az Osasuna szűrőjét csak Fehér Csaba sérülése miatt hívta be Koeman), egyre nehezebbnek ígérkezik a tiranai összecsapás.

"Tóth Balázs rásérült a klubmeccsén kifordult vállára, egyelőre nem tudjuk, mennyire komoly, az orvosi vélemények után döntjük el, mi legyen a játékossal" – mondta Koeman, majd hozzátette, az edzést szintén korábban befejező Gyepes Gábornak nincs komoly baja, de az utolsó bajnokiján kapott egy rúgást, és a stábbal úgy döntöttek, Juhász egyik lehetséges helyettesének elég egy átmozgató edzés.

"Elég szerencsétlen helyzetben vagyunk, a legrosszabbkor dőltek ki a játékosaim – mondta Erwin Koeman a sajtótájékoztatón. – Ennek ellenére a céljaink nem változtak, mint minden meccsen, Albániában is győzni szeretnénk. Tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű, hiszen az albánok még gólt sem kaptak eddig Tiranában, és a portugálok hazai pályán sem tudtak betalálni ellenük."

A kapitány hozzátette, aláírná Portugáliában azt az eredményt, amit az albánok elértek (0-0), majd mindenkit óva intett tőle, hogy lebecsülje a Budapesten legyőzött albánokat. "Motiváltak, a hazai közönség tüzeli a csapatukat, a Puskás Ferenc stadionban is alaposan megszenvedtünk, de akkor jó második félidőnknek köszönhetően bedaráltuk őket. Tudom, hogy a magyar közvélemény úgy gondolja, Albánia könnyű ellenfél, de én tudom, hogy nem a brazil válogatottat irányítom. Igaz, talán még ők is megszenvednének Tiranában.”

A kapitány szerint a svédek elleni idegenbeli játék nem alkalmazható az albánok ellen, mert ők nem fognak akkor területet adni a magyar csapatnak, az ő focijuk inkább technikás, hasonlít arra, amit a mieinktől vár a közvélemény.

Az Index kérdésére válaszolva a holland szakember elmondta, igyekszik fejben is felkészíteni a csapatát, hogy a felforgatott védelemmel felálló csapat ne omoljon össze, ha esetleg hátrányba kerül. Szerinte játékosai tudják a dolgukat, és van annyi önbizalmuk, hogy nem esnek kétségbe, ha Albánia vezetést szerez.

Koeman fejében már összeállt a kezdőcsapat, de csak szombaton árulja el, hogy kezd a magyar válogatott Tiranában. A kapitány hozzátette, tudja, komoly elvárásokkal néz szembe a csapat, de tudatosította, hogy nem szabad elfelejteni azt sem, honnan indultak. A fejlődés látható a magyar válogatotton, de még sok munkára van szükség ahhoz, hogy egy Albániához hasonló erősségű ellenfél otthonában egyértelmű esélyesnek számítson.