Auguszta
-3 °C
2 °C

Levetkőztek, hogy labdájuk legyen

2009.03.26. 07:44
A német Blau-Weiss 96 Schenefeld női labdarúgócsapata egy fotózás kedvéért ledobta ruháit, hogy cserébe új labdákat kapjon.

A gazdasági válság a német futballt is elérte. A Blau-Weiss 96 Schenefeld női labdarúgócsapatának az elmúlt időben új labdára sem volt pénze. Egy helyi bártulajdonossal kötött furcsa üzlet után azonban rengeteg játékszerhez jutottak. A csapat a mezeket labdára cseréljük szlogent adta a fotózásnak.

A megegyezés szerint a helyi Delta bisztró üzemeltetője, Heinrich Höper bevásárol nekik, cserébe ők mezek nélküli csapatfotót adnak neki ajándékba. A hölgyeken csak fehérnemű, sípcsontvédő és futballcipő volt, a kezükben pedig az ajándékba kapott labdákat tartották.

foc

A csapat cseppnyi zavart sem mutatott a fotózás során, végignevették az egészet. Mint később nyilatkozták, a fotózás jó buli volt. A bár tulajdonosa megígérte, a közeljövőben próbál mezszponzort is keríteni nekik.

A fotózásnak akkora sikere lett, hogy a német SAT1 televízió is forgatott azóta a hölgyekkel, akik az egyik legnépszerűbb csapat lettek Németországban.