Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Gera Zoltáné a hét gólja az UEFA-nál

2009.03.27. 19:01
Az éllovas Manchester United váratlanul 2-0-ra elbukott a Fulham otthonában, a második gólt Gera Zoltán lőtte, ahogy már beszámoltunk róla, látványosra sikeredett. Most az európai szövetség is a legszebbnek találta.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) minden hét után megválasztja az elmúlt hét legjobb játékosát és gólját. Utóbbi kategóriában Gera Zoltán ollózósa lett az első, amelyet a Manchester Unitednek lőtt a 87. percben. Majdnem az első labdaérintésével gólt ünnepelhetett, mivel öt perccel korábban cserélte be edzője, Roy Hodgson.

Gera blogján elismerte, nagyon kellett az önbizalmának ez a gól, de helyén kezeli, pontosan tudja, hogy a csapaton belüli helyzetén semmit sem változtat. „A mostani góllal talán jeleztem a szurkolóknak, hogy valójában milyen játékos vagyok” – értékelt. Pályafutása három legszebb góljában szerinte benne van a mostani, egyben ez a legfontosabb.

A szezonban eddig kétszer találkozott a két csapat, a Fulham még gólig sem jutott, 0-7-es aránnyal hozták a két meccset.

A szezonban ez volt a második találata, az elsőt még a negyedik fordulóban lőtte a Boltonnak, szeptember tizenharmadikán. Október eleje óta mindössze egy meccset játszott végig, idén a kezdőbe is csak egyszer verekedte be magát, az elmúlt néhány meccsen csak perceket kapott.

Az angol kommentárok kiemelték a mozdulat szépségét, de inkább azzal foglalkoztak, hogy mi lesz a folytatásban a Manchester Uniteddel, mivel három játékosára sem számíthat a következő fordulóban Alex Ferguson. A Fulham április 4-én a másik bajnokesélyest, a Liverpoolt fogadja.